Транспорт от летище Ларнака

Larnaca

Освен с много компании за коли под наем, до летището се стига и с автобуси на обществения транспорт и с автобуси за дълги разстояния до други градове.

Евтини хотели в Ларнака

Коли под наем

Ако искате сами да разгледате Кипър, да шофирате и да откривате безлюдни плажове или планински села, най-добрият начин за транспорт е да наемете кола директно на летището. В зоната за пристигащи на терминала се намират много компании за коли под наем, както местни, така и мултинационални. Можете лесно да сравните всички тях с едно кликване на бутона, например чрез booking.com.

Цените варират в зависимост от сезона. Докато за седмичен наем на автомобил в Кипър можете да платите от 200 евро, през зимата цените падат до суми от 120 евро на седмица.

Сравнете цените и резервирайте автомобил

Гишетата за коли под наем са ясно обозначени от лявата страна на залата за пристигащи.

Научете още практически съвети не само за транспорта в Кипър.

Автобус до Ларнака

Ако отивате до центъра на Ларнака, можете да използвате местния обществен транспорт на Ларнака. Разписанията по спирки са най-ясно видими на уебсайта publictransport.com.cy.

Автобусната спирка ще намерите пред залата за заминаващи на първия етаж, а маршрутът от залата за пристигащи не е обозначен с табели. В залата за пристигащи табелите "Автобуси" водят само към междуградските и туристическите автобуси. След като излезете от залата за пристигащи, качете се с ескалатора до залата за заминаващи, преминете през залата до левия изход и оттам ще видите автобусната спирка вляво.

Билети можете да закупите от шофьора или на гишето в дясната част на залата за пристигащи, изберете един от следните видове билети:

 • 2,40 eur - 1 пътуване навсякъде в обществения транспорт на Ларнака (билет без трансфер)
 • 4 eur - нощен билет между 21:00 и 04:00 ч., валиден за 1 пътуване (не може да се прехвърля)
 • 7,50 eur - целодневен билет за линиите на обществения транспорт в Ларнака, валиден само за даден календарен ден. Този билет се нарича "билет за 4 пътувания", като всички следващи пътувания от петото нагоре са безплатни.
 • 15 eur - Двудневен билет за линиите на обществения транспорт в Ларнака, валиден само за календарните дни, а не за 48 часа
 • 15 eur - целодневен билет за всички автобуси в Кипър, включително междуградските на дълги разстояния, валиден само в съответния календарен ден, а не за 24 часа

От шофьора могат да бъдат закупени само билети за еднократно пътуване. Всички останали билети могат да бъдат закупени на гишето в залата за пристигащи (до изхода към такситата).

Билетите на гишето при шофьора могат да бъдат платени само в брой, докато на гишето в залата за пристигащи можете да платите и с карта.

Какви автобусни линии се движат до летище Ларнака?

 • Център: линии 407, 425, 429, 430, 431, 432, които се движат приблизително на всеки 15 минути
 • Цялото крайбрежие на града: линия 425, изпълнява се на всеки 20 минути
 • Макензи: линии 425 (+ кратка версия), 429, сумарно на всеки 15-20 минути
 • Периволия: линии 429, 430, кумулативно се движат 1-2 пъти на час
 • Дромалаксия: линии 431, 432, кумулативно се движат 1-2 пъти на час
 • Кити: линии 407, 430, 432, които се изпълняват общо 1-3 пъти на час
 • Zygi, Mazotos, Kalavosos: линия 407, изпълнява се 5 пъти дневно

Пътуването от летището до центъра на Ларнака отнема 25 минути. Първата линия от автогарата, която се намира до пристанището в центъра, тръгва в 5:50 ч. през делничните дни или в 6:00 ч. през почивните дни. Последната връзка от летището до центъра тръгва в 23:55 ч.

Нощни автобуси

През нощта от петък срещу събота и от събота срещу неделя до летището се движи и нощният автобус 446, който тръгва от Ларнака до летището в 1:00 и 4:00 ч., а от летището до Ларнака - в 2:35 и 5:35 ч.

Таксита и вечерни/нощни пристигания

Ако летите директно до Ларнака с Wizz Air, ще кацнете в Кипър късно вечерта, когато няма автобуси, които да хванете. В този момент трябва да използвате таксиметрови услуги, които имат фиксирани цени и не могат да се пазарят. Цените варират през деня (6:00-20:30 ч.) и през нощта (20:30-6:00 ч.).

 • Центърът на Ларнака - 15 евро през деня / 20 евро през нощта
 • Ая Напа и Лимасол - 50 eur през деня / 60 eur през нощта
 • Никозия - 45 eur през деня / 50 eur през нощта

Автобуси до други градове

Има и автобуси на дълги разстояния директно от летището до други големи кипърски градове. За всеки от тези маршрути не се предлага национална автобусна карта за 15 евро на ден.

Ако искате да спестите пари и нямате нищо против да сменяте автобусите, тогава винаги е по-евтино да използвате автобуса на градския транспорт до Ларнака за 1,50 eur и след това редовните междуградски автобуси InterCity Buses, чиито цени варират от 4 eur до 9 eur. Подробни разписания и друга информация можете да намерите на уебсайта: intercity-buses.com

Ако обаче искате да спестите време, използвайте директните връзки по тези маршрути:

 • Никозия: Kapnos Airport Shuttle, се движи около веднъж на час + два пъти през нощта, пътуването отнема 40 минути, а еднопосочният билет струва 9 eur
 • Агия Напа: Kapnos Airport Shuttle, пътува 3 пъти дневно, пътуването отнема 60 минути, а еднопосочният билет струва 10 eur
 • Лимасол: Limassol Airport Express, Лимасос: пътува около 13 пъти дневно, пътуването отнема 45 минути, а еднопосочният билет струва 10 eur
 • Летище Пафос: Kapnos Airport Shuttle, пътува 2-3 пъти дневно, пътуването отнема 90 минути и струва 16 eur за еднопосочен билет

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.