Транспорт от летище Кефлавик-Рейкявик

Исландия - Полярно сияние

Кой е най-добрият начин да стигнете до летище Keflavik с автобус? И колко струва да наемете кола?

Коли под наем

Повечето пътници, които пътуват до Исландия, наемат автомобил, просто защото без кола няма да можете да видите Исландия. По-голямата част от природните забележителности не се посещават от редовни автобуси, а ако има такива, те се движат само няколко пъти седмично. От друга страна, туристическите автобуси са 3-4 пъти по-скъпи от наемането на автомобил с бензин.

Ако пътувате с повече от един човек, наемете кола директно на летището, където са базирани повечето исландски компании за отдаване под наем.

Седмичен наем през летния сезон струва около 480 евро, а през зимата - също под 250 евро.

Ако пътувате сами, може би си заслужава да наемете автомобил чак в Рейкявик, където цените обикновено са по-добри, но цената на автобусния билет е толкова висока (вж. по-долу), че обикновено изтрива разликата.

За пълна информация относно пътуването с автомобил из острова прочетете статията ни " Коли под наем в Исландия".

Автобус

Пътуването с автобус до централната част на Рейкявик отнема около 45-60 минути и по маршрута има три компании, но цените на билетите са толкова високи, че почти винаги си струва да наемете кола:

  • Линия 55: Редовната линия на обществения транспорт в Страету стига до летището. Автобусите се движат от 6:30 до 23:00 часа на всеки час, а пътуването до центъра на града отнема около 70 минути. Въпреки това, за разлика от посочените по-долу, тя спира и в селата по пътя. Този автобус е най-евтиният начин да стигнете до Рейкявик, като билетът струва 1 960 иск. Разписание и друга информация можете да намерите на уебсайта на транспортната компания на адрес straeto.is/route-55, билети могат да се купят от шофьора и да се платят с карта.
  • Gray Line Airport Express: пътува приблизително веднъж или два пъти на час от 5:00 до 16:30 ч. в посока на отиване и, в зависимост от пристигащите, в посока на връщане. Цената на билета е 2 819 щ.д., а в двете посоки - около 5 070 щ.д. Общото време за пътуване е около 45 минути. Повече информация можете да намерите на уебсайта на компанията или на адрес terravision.eu,
  • Flybus: тази услуга също се изпълнява веднъж или два пъти на час в посока на отиване от 4:30 ч. до 21:45 ч., а в посока на връщане - около 35 до 40 минути след всяко пристигане. Цената на билета е 3 500 щ.д., а в двете посоки - 6 500 щ.д. Разписание и закупуване на билети онлайн на re.is.

До Синята лагуна

В случай че само сменяте самолета на летище Кефлавик, но разполагате с много време, можете да се отправите към известния геотермален курорт Синята лагуна. Ако пътувате с повече от един човек, струва си да наемете кола под наем дори само за един ден на цени около 55 евро.

Има автобуси до лагуната, управлявани от Airport Direct на цени около 7 000 щ.д./ двупосочен билет, вижте информация на уебсайта airportdirect.is/blue-lagoon-transfer.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.