Услуги на летище Кефлавик-Рейкявик

Исландия - Полярно сияние

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Keflavík Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Евтини хотели близо до летище Keflavík

Интернет и Wi-Fi

Безжичният интернет е безплатен в цялата зона на летището. Свържете се с горещата точка "Kefairport FreeWifi".

Ако използвате сим карта на страна от ЕС, можете да се обаждате и да използвате данни в Исландия на същите цени, както в родната си страна, въпреки че Исландия не е член на ЕС.

В противен случай бързо и лесно можете да си вземете електронна SIM карта за данни на airalo.com.

Съхранение на багаж

Автоматичните гардероби за багаж се намират извън терминала (от изхода вдясно) в близост до автобусните спирки на обществения транспорт.

Цената за 24-часово съхранение е 1 490 isk на 4 490 isk в зависимост от размера на багажа.

Официален уебсайт на оператора на шкафчетата: luggagelockers.is/sizes-and-prices

Магазини и супермаркети

В залата за пристигащи можете да използвате малък супермаркет за хранителни стоки, наречен "1011". Той е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

На около 2 км от летището в посока Рейкявик можете да спрете в по-големия супермаркет "Bónus" (10:00-20:00 ч.) по пътя към Рейкявик с кола.

Други магазини са на разположение горе в транзитната зона. Можете да си купите дрехи за разходка на открито, безмитни стоки, да използвате магазина за електроника, аксесоари или исландски сувенири.

Ресторант

В обществената зона на летището ще попаднете само на малко кафене, наречено Bakað, което е отворено за всички сутрешни, следобедни и вечерни заминавания и пристигания.

След проверката за сигурност изборът на ресторанти е значително по-голям.

От добре познатите мултинационални марки на летището се предлагат пицария Sbarro или кафене Segafredo. Можете да се възползвате и от исландски заведения за хранене, здравословен снек бар или луксозен скандинавски ресторант.

Списък на всички ресторанти можете да намерите на уебсайта на летището: isavia.is//shops-and-restaurants.

Банкомати и обменни бюра

Банка Arion Bank управлява обменно бюро със сравнително добри обменни курсове. В обществената зона на летището има и няколко банкомата.

Почти навсякъде в Исландия обаче можете да плащате с карта, така че вероятно няма да имате нужда от пари в брой.

Пътуване с деца

Всички тоалетни разполагат с приспособления за повиване на бебета.

В транзитната зона на терминала има повече от 60 колички за разходка, които можете да заемете безплатно за престоя си на летището. Просто оставете количката си на изхода за заминаване, когато се качите на полета си.

Душове

На летище Keflavik не се предлагат обществени душове.

Услуги за пушачи

След проверката за сигурност в зоната на гейта за заминаване D е на разположение затворено проветриво помещение за пушене.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.