Транспорт от летище Антигуа

Antigua and Barbuda

До летището не се стига с обществен транспорт и повечето пътници заминават с организиран трансфер от хотела, такси или автомобил под наем.

Коли под наем

На летището има няколко добре познати компании за коли под наем (Avis, Hertz, Thrifty и др.), които се намират в ниска сграда пред стария терминал. Повечето пътници пристигат на новия терминал, от който няма указателни табели, водещи до фирмите за коли под наем. Излезте от залата на летището и завийте наляво. Просто завийте зад ъгъла, вървете 100 метра до стария терминал и ще видите агенциите за отдаване под наем.

Цените за наемане на по-малък автомобил за една седмица в разгара на сезона (от декември до април) достигат до около 400 usd. През слабия сезон можете да наемете автомобил за седмица и на 350 usd.

Силно препоръчваме да резервирате автомобила си доста по-рано. Капацитетът на местните компании за отдаване на автомобили под наем е малък и се случва колите да бъдат разпродадени дори 3 месеца преди планираното пътуване.

В Антигуа и Барбуда шофирайте отляво.

За подробна информация относно шофирането на острова вижте ръководството за шофиране в Антигуа и Барбуда.

Такси

Официалната стоянка за таксита се намира пред залата за пристигащи на новия терминал и е обозначена с жълт знак "Такси диспечер". Цените от летището са фиксирани, а плащането обикновено се извършва само в брой, но може да се извърши и в щатски долари.

  • Сейнт Джонс - 12 usd
  • Jolly Harbour - 25 usd
  • Дикенсън Бей - 17 usd
  • Инглиш Харбър, Фалмут, Олд Роуд, Урлингс, Халф Мун Бей - 32 usd
  • Лонг Бей - 29 usd

Автобус

Най-близката автобусна спирка се намира на главната улица, на около 350 метра от терминала, в близост до бензиностанцията (вж. google.com/maps). По тази улица минава линия 42, която завършва на автогара East Bus Station в Сейнт Джонс. Автобусът не пътува директно до терминала и не е удобен вид транспорт за пътници с голям багаж.

Освен това автобусите не са истински автобуси, а само миниванове или малки микробуси с много тясно пространство.

Цената на билета 2,25 xcd и се заплаща в брой на шофьора на излизане, ако пътувате в посока към летището. В другата посока се заплаща при качване.

Автобусите на острова нямат редовно разписание и излизат, когато се напълнят. Линия 42 се движи приблизително 1-2 пъти на час. В сутрешните и следобедните часове може да има до 3 превоза на час.

За повече информация относно пътуването из острова вижте нашия пътеводител за Антигуа и Барбуда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.