Трансфер на летище Антигуа

Антигуа и Барбуда

Летището има 2 терминала. По-големият модерен терминал в лявата част на летището се използва за повечето международни полети. Тази сграда е голяма, просторна и много ясна.

Пристигащите се намират от дясната страна на терминала, гишетата за регистрация - отляво, а сигурността - на първия етаж.

Малкият стар терминал се намира под контролната кула и обслужва някои от по-малките авиокомпании, които летят до околните острови.

Терминалът не е отбелязан на билета и няма да го намерите отбелязан и на таблата за заминаване. Ако на екрана за заминаващи самолети се появят гишета за регистрация от 28 до 39, ще трябва да отидете на стария терминал. Всички останали номера на гишета можете да намерите на новия терминал.

Трансфер между полетите

Летището е един от сравнително важните трансферни центрове в рамките на Карибския регион.

Често ще се свързвате в Антигуа на път от южните карибски острови (Барбадос, Сейнт Лусия, Доминика) към северните острови (Сейнт Мартин, Тортола, Търкс и Кайкос).

Ако и двата полета са включени в една и съща резервация (прехвърлянето е гарантирано от авиокомпанията), няма да напускате транзитната зона и багажът ви ще бъде прехвърлен автоматично. По време на трансфера не преминавате през паспортния контрол, а само през проверката за сигурност.

Ако се свързвате с полети, които се изпълняват от стария терминал (типични дестинации са Монсерат, Барбуда или Ангила), винаги трябва да преминете през имиграционната служба, да вземете багажа си и да отидете пеша до стария терминал.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.