Santa Cruz de Tenerife

Санта Круз де Тенерифе

Санта Крус де Тенерифе, столицата на острова, е доста по-различна от типичните туристически градове, които се намират на северното и южното крайбрежие. Санта Крус все още е запазил неповторимия си чар с богато украсените си улици, екзотични магазини и живописни паркове.

Тук можете да видите и един от най-големите архитектурни шедьоври на острова - Аудиторио де Тенерифе - постмодерна сграда с концертна зала, превърнала се в символ на града.

Две седмици преди Пепеляна сряда тук се провежда най-големият и най-красив карнавал на Тенерифе, чиято кулминация е карнавалният уикенд.

Изберете най-добрия хотел на плажа

Забележителности и атракции

  • Auditorio de Tenerife - Открита през 2003 г., модерната концертна зала се намира на брега на морето и бързо се превръща в един от символите на града благодарение на футуристичния дизайн на известния архитект Сантяго Калатрава.
  • Mercado de Nuestra Seňora de África - В Санта Крус де Тенерифе не пропускайте винаги оживения Mercado de Nuestra Señora de África, където има за всекиго по нещо. Тук има най-добрите местни сирена, салами, пресни плодове, бодливи круши, боб, сосове, шафран, вино и много, много други. Отворен е от понеделник до събота от 7:00 до около 15:00 часа.
  • Ботаническа градина "Палметум" - На малък полуостров на брега на морето, близо до центъра, е разположена градина с площ 12 хектара, в която се отглеждат предимно различни видове палми. Входът струва 6 евро, вижте официалния уебсайт.
  • Базиликата на Дева Мария - Красивата петкорабна църква, най-голямата в Санта Крус, датира от 1500 г. и е интересна с изчистения си бял и кафяв интериор с дървени тавани.
  • Castillo de San Juan Bautista - Най-важната оцеляла крепост, защитаваща града, датираща от 1640 г., се намира на изкуствен остров, свързан със сушата с 10-метров пешеходен мост, и стои до сградата на Аудиторията.

Плажове и плуване

В самия Санта Крус няма да намерите хубави плажове, но на 9 км северно от града се намира един от най-добрите плажове на Тенерифе - Плая де лас Тереситас, до който може да се стигне с автобус 910 на градския транспорт.

Близо до Одтиорио пък се намира много популярният в града парк Marítimo César Manrique с два големи открити басейна и няколко по-малки, разположени на крайбрежната алея. Тук има шезлонги, барове, съблекални, душове и тоалетни. Входът струва 5 евро за възрастни и 1,50 евро за деца, вижте официалния уебсайт.

Настаняване

Санта Крус де Тенерифе не е типична плажна дестинация, но може да бъде стратегическо място за настаняване, особено ако искате да разгледате острова с обществен транспорт. Оттук тръгват повечето автобусни линии. В него могат да се настанят и любителите на градския туризъм и тези, които се наслаждават на вечерната суматоха.

Тук ще намерите всички видове места за настаняване - от евтини хостели и апартаменти на цени от 26 евро на вечер за двама до класически хотели с цени между 55 и 92 евро на вечер за двама и по-луксозни курорти.

Съвети за добро настаняване: Hotel emblemático Hi Suites, AC Hotel by Marriott Tenerife, Hotel Colon Rambla

Транспорт

Ако пристигате в Санта Крус с кола, препоръчваме ви да паркирате на огромния паркинг в близост до Аудиторията и главния крайбрежен път, вижте картата. До този паркинг се стига много лесно и преди всичко е безплатен.

За транспорт из Санта Крус можете да използвате двете нови трамвайни линии и многобройните обществени автобусни линии, обслужвани от Titsa - единственият превозвач на Тенерифе, който обслужва целия остров. Билетите в града струват около 1 евро, а най-евтините се купуват чрез мобилното приложение Ten+ Móvil (Google Play / App Store), но можете да използвате и еднодневни или многодневни билети, валидни за целия остров. За подробна информация относно билетите и автобусите вижте глава " Транспорт ".

Основният пункт за прекачване за повечето обществени и междуградски линии се нарича Intercambiador Santa Cruz и се намира на този адрес.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.