Playa de Las Teresitas

Тенерифе

Вулканичните плажове с фин черен пясък са най-характерни за Тенерифе, но едно от малкото изключения е Плая де лас Тереситас, смятан от мнозина за най-красивия плаж в Тенерифе.

Той е покрит с фин златист пясък, донесен тук от Сахара през 1973 г., когато плажът е изкуствено създаден, за да се повиши туристическата привлекателност на северната част на острова.

Най-евтините места за настаняване на брега на морето в Тенерифе

Дълъг над 1,7 км и широк около 80 м, този плаж може да се нарече образецът на всички плажове. Той е добре поддържан, защитен е от опасни течения и вълни с изкуствена каменна стена, а стотици палми осигуряват естествена сянка. Златният пясък е уникален за Тенерифе, така че не е чудно, че Плая де лас Тереситас е един от най-посещаваните плажове на Канарските острови.

Плажни съоръжения

Плажът Тереситас предлага пълни удобства.

Можете да наемете шезлонги и чадъри (около 20 евро на брой на ден), да се освежите в многобройните малки ресторанти и барове, да ползвате безплатно съблекалните или тоалетните, както и шкафчета срещу такса от 2 евро на ден.

Настаняване

Този плаж е толкова популярен и красив, че си заслужава да отседнете в непосредствена близост до него поне за една-две нощувки, а дори и за по-дълго, ако сте любители на плажните забавления. Най-близкият град е Сан Андрес, на около 200 метра, където ще намерите предимно уютни апартаменти и вили. Не разчитайте на класически хотели и курорти тук, такива може да намерите само в Санта Крус, на 7 км.

Изглед към плажа

Плая де Лас Тереситас е разположен под планински масив, от който се открива впечатляваща гледка към него и към бреговата линия. До най-известната гледка, Mirador Las Teresitas, може да се стигне дори с автобус № 945, който пътува от близкия град Сан Андес и директно до Санта Крус де Тенерифе.

Как да стигнете до там

Плая де Лас Тереситас се намира на около 8 км североизточно от Санта Крус де Тенерифе, близо до градчето Сан Андрес. Практически по цялата дължина на плажа е разположен голям безплатен паркинг, който също е до голяма степен заслонен от възрастни палми.

Сравнете цените за коли под наем

До тук се стига лесно и с автобус на градския транспорт № 910, който има крайна спирка точно на плажа. Единичен билет от града струва 1,25 евро.

Други плажове в района

Ако продължите по тесния криволичещ път нататък по крайбрежието, ще се натъкнете на около дузина други по-малки и много по-спокойни плажове, този път отново с типичния за Тенерифе черен вулканичен пясък. Най-известният и най-големият от тях е Плая де Лас Гавиотас.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.