La Laguna

Ла Лагуна

Старинният град Ла Лагуна, разположен във вътрешността на острова, се гордее с голям брой благороднически къщи, църкви, дворци и други паметници, датиращи от XVII и XVIII век. Разположението на града сред банановите плантации в долината Агуере допринася за неговата привлекателност.

На картите той се нарича Сан Кристобал де Ла Лагуна, но никой не го нарича с друго име, освен с краткото "Ла Лагуна".

Най-евтините места за настаняване в Тенерифе

Оставете се да се носите по тесните и спретнати улички с прецизна шахматна подредба, възхищавайте се на историческите къщи с типичните им дървени балкони и седнете в многобройните студентски барове и кафенета. Всъщност Ла Лагуна е най-важният университетски град в Тенерифе, където се намира Universidad de La Laguna (ULL), най-старият на Канарските острови.

Кампусът на университета заема почти една четвърт от града, в него се помещават 7 факултета и има над 23 000 студенти.

Градът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради 500-годишната си история и образцовата грижа за паметниците си.

Забележителности

Някои от най-красивите и важни паметници в Ла Лагуна са:

  • Боядисани къщи с дървени балкони - основните туристически забележителности са градските къщи с дървени балкони, които датират от XV до XVIII в. и могат да бъдат открити разпръснати из целия град.
  • Катедралата " Дева Мария Помощница на християните" - в центъра на града се намира една от най-красивите катедрали на Канарските острови. Монументалната структура с височина 42 м е построена през 1915 г. в уникална смесица от стилове, по-специално неокласически и неоготически. Това е първата испанска катедрала, построена предимно от бетон.
  • Епископскидворец ( Casa Salazar ) - епископският дворец с красива каменна фасада
  • Пласа дел Аделантадо (Plaza del Adelantado ) - един от главните площади със зрели дървета, осигуряващи сянка, с красива колониална архитектура

Настаняване

Настанете се в Ла Лагуна, ако харесвате исторически, но сравнително тихи градове, в които туристите не са повече от местните жители, а по-скоро от студентите от местните университети. Това е и причината, поради която тук ще намерите предимно евтини апартаменти и хостели и само четири класически хотела, три от които 4* с много добро съотношение между качество и цена.

Как да стигнете до там

Ла Лагуна е много достъпен град. Намира се на територията на Санта Крус де Тенерифе, а по-малкото от летищата на острова , Tenerife Norte, е наблизо.

Има много автобусни линии до Ла Лагуна, които свързват града със Санта Крус, Ла Оротава или по-специално Пуерто де ла Крус. Има и чисто нова трамвайна линия до Санта Крус. Подробности можете да намерите на уебсайтовете:

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Тенерифе.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.