Banyalbufar

Banyalbufar

Тук можете да видите типичната напоителна система от ислямската епоха, която снабдява с вода и горните тераси на брега, на арабски Bahaya al-bujar или "построена покрай морето". Това селище се намира на границата между морето и планината и в него ще намерите красиви гледни точки и 2 по-тихи плажа.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Плажът Cala Banyalbufar е по-известен. Към него водят указателни табели от центъра на селото - каменист плаж, заобиколен от борови дървета, растящи по склона на хълма, и скала, която осигурява желана сянка през летните месеци. След дъждовете надолу по хълма към плажа може да се види водопад, но не и през сухия сезон.

Най-хубавата гледка се открива от Torre des Verger- сигнална кула от XVI в., която в миналото е сигнализирала за нежелани гости на Солер и Са Драгонера. Не забравяйте да опитате малвазия - местно сухо бяло вино, произведено от грозде, отгледано в местните лозя.

Настаняване

Банялбуфар е тихо селце в красивите околности на северното крайбрежие на Майорка и е идеалното място за релаксиращ престой. Тук ще намерите предимно по-малки частни къщи за гости или апартаменти, но също така и 2 прекрасни малки хотела 3* с цени от 92 евро.

Едни от най-добрите места за настаняване в съотношение цена-качество са хотел Son Borguny или Hotel d'Interiér Ca Mado Paula.

Как да стигнете до там?

Банялбуфар се намира на около 20 км от Палма и до него може да се стигне с кола по криволичещ планински път. Можете да паркирате на безплатен паркинг в западния край.

Освен с автомобил, лесно можете да стигнете до тук и с автобусна линия 202, която се движи 9-10 пъти дневно от Палма.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.