Какво да правите в Коста дел Сол

Пуерто Банус Марбея

Разберете какво да правите на Коста дел Сол, къде да отидете на най-добрите плажове и какво да изпитате освен плуването.

Плажове и плуване

Основното занимание, заради което милиони туристи от цяла Европа се отправят към Коста дел Сол, е плуването на местните дълги плажове в няколко световноизвестни курорта. По-голямата част от плажовете на Коста дел Сол са покрити с фин, светъл пясък , а входът към морето е доста стръмен. Въпреки това местното море обикновено е спокойно, което го прави идеално за плуване и водни спортове.

Къде са най-евтините курорти в Коста дел Сол?

Плажовете на Слънчевия бряг са образцови и повечето от тях са буквално заобиколени от услуги. Разбира се, има безплатни тоалетни и душове, шезлонги и чадъри под наем (цените на комплект за ден варират между 15 и 25 евро) и широк спектър от водни спортове.

Най-красивите плажове на Коста дел Сол

  1. Playa de Burriana в Нерха
  2. Playa de la Malagueta в Малага
  3. Плая де Маро в Нерха
  4. Плая Пуерто Банус в Марбея
  5. Playa de Nagüeles в Марбея
  6. Playa de Fuengirola във Фуенхирола
  7. Playa del Bajondillo in Torremolinos

Крайбрежието разполага със 125 пясъчни плажа с обща дължина 160 км.

Нощен живот и гастрономия

Испания е известна с чудесната си кухня и отличните тапас барове, където можете да прекарате часове от времето си и цяла нощ. Разбира се, не правят изключение и градовете и курортите на Коста дел Сол, където можете да се насладите на дълги летни нощи.

Независимо дали прекарвате времето си в най-големия град Малага, в големите курорти Марбея или Фуенхирола, или в по-малките градчета, никога няма да останете разочаровани от местните барове и ресторанти.

Голф на най-добрите игрища

Коста дел Сол е една от най-популярните голф дестинации в света. Причината за това е очевидна - според статистиката тук има 325 слънчеви дни годишно, а температурите се задържат на комфортни нива през цялата година. Дори през зимата температурите рядко падат под 13°C.

Освен това крайбрежието разполага с отлични условия под формата на непрекъсната ивица от курорти с всички необходими удобства и много луксозни курорти. Голямото международно летище в Малага и отличният достъп до магистрали правят целия Коста дел Сол отлично достъпен. Освен това Коста дел Сол е благоприятно пресечен - нито твърде равнинен, нито твърде хълмист.

Комбинацията от тези фактори означава, че по крайбрежието има повече от 50 голф игрища, буквално във всеки по-малък курорт, обикновено по няколко. По този начин Коста дел Сол е голф рай за най-опитните, но и за начинаещите.

Типични андалуски села

Ако ви омръзне да се излежавате цял ден край морето или да се разхождате по голф игрището, направете си екскурзия навътре в страната до някое от андалуските селца с типични бели къщи. А кои села бихме ви препоръчали ние? Разгледайте нашите минипътеводители за четири от най-известните андалуски села:

Пешеходен туризъм

Въпреки че Коста дел Сол е известен предимно като плажна или голф дестинация, любителите на пешеходните преходи и пешеходния туризъм също ще намерят място, на което да се насладят. Особено на западното крайбрежие, по протежение на тясна ивица от курорти, няколко планини се издигат стръмно до височина над 1200 м над морското равнище. Потърсете най-добрите места за пешеходен туризъм в Сиера де Михас и Сиера Бланка.

Пътуване до Гибралтар

Малък полуостров с емблематична величествена скала, администриран от Обединеното кралство - малка ивица земя, за която Испания и Обединеното кралство се пазарят от десетилетия. Това е Гибралтар, разположен в самия край на Коста дел Сол, който примамва за еднодневни и многодневни екскурзии от Коста дел Сол.

Прочетете нашия пътеводител за Гибралтар.

Пътуване до Ронда

Вътрешният град Ронда, разположен на две каменни устия, свързани с емблематичния мост Пуенте Нуево, е друг чудесен съвет за еднодневна или многодневна екскурзия от крайбрежието. Ронда е свързан с Малага, Марбея и Естепона с директни автобусни линии.

За подробна информация за атракциите, забележителностите, транспорта и съвети за настаняване, разгледайте нашия мини пътеводител за Ронда.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.