Playa de la Malagueta

Malagueta

Главният плаж на града, с пясъка и постепенното си излизане в морето, ще бъде най-честата ви спирка през горещите дни. Плажът Малагета е един от най-известните и красиви градски плажове в Испания и определено не бива да го пропускате по време на пътуването си до Малага.

Резервирайте хотел до плажа в Малага

Плувни и плажни съоръжения

Плажът Малагета е покрит с по-фин пясък с отделни светлосиви камъчета и се отличава с много полегат вход към морето, което е спокойно през по-голямата част от годината. Плажът Малагета започва от главния фар на местното пристанище и продължава над 2 км покрай градската зона на изток.

По цялата си дължина плажът е ограден от оживена улица с десетки ресторанти и барове и широка пешеходна алея, засенчена от палми. Има и няколко малки ресторанта направо на плажа и, разбира се, има безплатни тоалетни и душове.

Можете да се възползвате и от многото фирми за наемане на шезлонги и чадъри, които предлагат един комплект за около 15 евро на ден.

Настаняване на плажа

Няма нищо по-хубаво от това да отседнете в хотел с изглед към морето и чудесен достъп до центъра, който е на един хвърлей от плажа. От класическите хотели ще откриете само 3* Soho Boutique Las Vegas с цени около 128 eur на вечер за двама, както и един от най-добрите хотели в Малага - 5* Gran Hotel Miramar, където цените започват от 257 eur на вечер.

Въпреки това, особено в района на пристанището, ще попаднете на много частни апартаменти в къщи с изглед към морето с различни цени (най-ниски от около 92 eur на вечер).

Как да стигнете до там

До най-посещаваната част на плажа до пристанището може да се стигне от историческия център на Малага за 15 минути пеша. Разбира се, можете да използвате и автобусите на градския транспорт, които се движат по протежение на целия плаж и имат няколко спирки тук. По-специално можете да използвате линии 14 и 40.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малага.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.