Ojén

Ojén

Андалусия е известна с красивите си села с белосани къщи, които блестят на фона на кафявите и зелените планини. Почти във всеки голям курорт има едно от тези села, което се откроява повече от останалите. И един такъв случай е село Ойен в хълмовете над Марбея.

Ойен е идеалното място за пешеходна разходка от морето, ако не ви се ходи на по-натоварващи преходи в Сиера Бланка. Посетете тесните криволичещи и много стръмни улички на Ойен, спрете в тихите ресторантчета и се насладете на красивите гледки към околните хълмове. Ойен е потънал в долина между два планински склона и буквално е притиснат в хълмовете.

Настаняване

Ако искате да смените големите хотелски комплекси с по-романтични места за настаняване, поне за един ден, тогава Ойен е мястото, където трябва да бъдете. Въпреки това, поради малката конкуренция, очаквайте цени от 92 евро на вечер нагоре. Абсолютно най-добре оцененото място за настаняване в Ойен е 3* La Posada del Angel.

Транспорт

Освен с автомобил, до Ойен може да се стигне и с два автобусни маршрута на Avanza от Марбея. Линията L-80 се движи около 5 пъти дневно и продължава в планината до Коин, докато L-82 се движи само между Марбея и Охена.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Коста дел Сол.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.