Torremolinos

Плажове в Торемолинос

Торемолинос е най-близкият голям курорт до летище Малага и популярна дестинация за почивка на Коста дел Сол. Стремителният възход на Торемолинос като туристически център започва в средата на 20-те години на миналия век, когато града посещават знаменитости като Франк Синатра, Марлон Брандо и Ава Гарднър.

Днес Торемолинос е модерен град с плажове и няколко забележителности.

Най-добри плажни курорти - Торемолинос

Плажове и плуване

Бреговата линия на Торемолинос е заета от красиви дълги плажове, които марината - яхтено пристанище - разделя на две части. По-дългият северен участък е с дължина над 3 км и де факто свършва в покрайнините на Малага. Най-големият плаж е Playa del Bajondillo, който заема по-голямата част от бреговата линия.

Плажовете на юг от яхтеното пристанище са малко по-просторни и свободно преминават в съседния курорт Беналмадена.

Местните плажове са покрити с фин, светъл пясък, а по протежение на цялата брегова линия се вие широка пешеходна алея с палми, десетки ресторанти, тапас барове и дискотеки. Тук ще намерите също шезлонги и чадъри под наем, както и широка гама от водни спортове и дейности.

Дъното се спуска доста стръмно, но първите около 10 метра от брега са по-постепенни.

Град и забележителности

Торемолинос е съвременен град без исторически център, но с пълни удобства. Концентрацията на магазини, супермаркети и ресторанти тук вероятно е най-висока от всички курорти на Коста дел Сол.

Можете да се забавлявате на няколко голф игрища или в популярния Крокодилски парк с живи крокодили. Той се намира в непосредствена близост до големия аквапарк Aqualand Torremolinos.

Настаняване Торемолинос

Цените на хотелите в Торемолинос са малко над средните за Коста дел Сол. Най-евтините хотели могат да се намерят на цени от около 81 евро на вечер за двама, докато по-големите хотели точно на плажа струват от 128 евро на вечер в стая с 2 легла нагоре.

Направо

Най-добрият начин да стигнете до Торемолинос е с влак директно от центъра на Малага, летището и съседните курорти Беналмадена или Фуенхирола. Крайградските влакове Cercanías C1 се движат на всеки 20 минути по целия маршрут от 6:00 до 24:00 часа.

  • Малага: пътуването отнема 23 минути и струва 2,05 eur
  • Летище Малага: пътуването отнема 10 минути и струва 1,80 eur
  • Беналмадена: пътуването отнема 7 минути и струва 1,80 eur
  • Информация на renfe.com

Можете да използвате и няколко автобусни линии на Avanza, за да стигнете до Торемолинос и да се придвижвате из града. За списък на всички автобусни линии в Торемолинос, моля, посетете този уебсайт.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Коста дел Сол.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.