Плаж Roccapina

Roccapina

Най-красивият плаж в югозападна Корсика определено е романтичният Roccapina, разположен в сравнително малък залив и дълбока долина.

Плажът се вижда от стара наблюдателна кула, датираща от времето на Генуезката република, която се издига на тънък 150-метров скален масив, разделящ Рокапина от много по-дългия, но не толкова впечатляващ плаж Ербажу.

Изберете хотел на брега на морето

Плаж Roccapina

Плажът с фин бял пясък е дълъг по-малко от 200 метра и е разположен между гранитния масив Lion de Roccapina, който природата е оформила в лъвска глава, и 200-метровата планина Punta di Roccapina.

Тесният залив, заобиколен от скали, създава вълшебен пейзаж, а кристално чистата и спокойна вода е идеална за плуване и гмуркане с шнорхел. Недостатъкът на Рокапина е нейната известност и поради това честото пренаселване.

Тук няма да намерите никаква екипировка, така че не забравяйте да опаковате всичките си закуски, които да вземете със себе си.

Как да стигнете до плажа?

До плажа може да се стигне директно с кола по чакълест неасфалтиран път. Той се отклонява от главния път Т40 при хотел Auberge Corali, като отбивката не е обозначена, затова проверете точното място на картата, където черният път се отделя от главния.

Плаж Erbaju

Зад скалния масив със стражевата кула се намира много по-дългият и значително по-празен плаж Ербажу.

Дългата почти 1,5 км и широка на някои места до 100 м ивица от фин бял пясък се простира по протежение на открития бряг, създавайки идеални условия за плуване. Тук няма да можете да се насладите на гмуркането с шнорхел поради по-дълбоката вода и липсата на скали под повърхността.

В северния край на Ербадж ще намерите ресторант и шезлонги под наем, а в средната и южната част на плажа не бива да се изненадвате, че често срещате говеда, които почиват точно до морето. Пасищата започват буквално само на няколко метра от плажа.

Как да стигнете до плажа?

До Ербадж може да се стигне и с автомобил, като до него няма асфалтов път, а само чакълиран. Той излиза от главния път на същото място като плажа Рокапина, но след 20 метра трябва да завиете надясно, докато при Рокапина завивате наляво.

Настаняване

На двата плажа няма да намерите места за настаняване, но при отбивката от главния път се намира гореспоменатата къща за гости Auberge Coralli, която предлага разумни цени от около 81 евро на вечер дори в разгара на летния сезон.

В малкото селце Сераджия можете да отседнете в много стилна традиционна каменна сграда, наречена U casseddu, която ще бъде ваша за времето на престоя ви. Макар отвън да изглежда, че датира от средновековна Корсика, вътре ваканционният дом е модерен и напълно обзаведен.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.