Îles Sanguinaires

Sanguinaires

Само на няколко километра от Аячо се намира едно от най-красивите места за наблюдение на залеза и морето.

Архипелагът Îles Sanguinaires, известен като Кървавите острови, се състои от 4 малки острова, разпръснати в морето край нос Pointe de la Parata, откъдето се откриват най-хубавите гледки.

10-те най-добри хотела в Корсика

Въпреки че произходът на името навява романтични представи за островчетата, изиграли важна роля в някоя от кървавите битки на Корсика, или за червения цвят на скалите при залез слънце, произходът е по-прозаичен. Вероятно става дума за изопачаване на името Sagon Islands, което се появява на картите още през 16 век.

Уникална флора и красиви гледки

Макар и скалисти на пръв поглед, островчетата са дом на повече от 150 вида редки растения, а също така са и място за размножаване на много видове птици.

Но най-голямата атракция със сигурност е спиращата дъха гледка както от нос Парата на континента, така и от фара Phare des Sanguinaires, който се издига на 50-метровия нос на най-големия остров.

Как да стигнете до островите?

До острова с фара може да се стигне само с лодка с организирана екскурзия от Аячо. Тези екскурзии се организират от няколко агенции, а цените им варират от около 30 до 45 евро.

Цената обикновено включва само транспорта от Аячо до най-големия остров с фара и обратно. Примери за агенции:

До гледната точка на носа Pointe de la Parata се стига лесно с кола, наблизо има голям безплатен паркинг. Автобусна линия номер 5 на обществения транспорт на Аячо, известна още като Navette des Plages, също има крайна спирка на този паркинг. За заплащане на билет посетете 2,20 eur, а за среща с шофьора - 3 eur.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Корсика.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.