Amager Strand

Странд Амагер

Дания може да не се свързва с почивка на плажа, в края на краищата в Скандинавия има малко топли летни дни, а Северно море дори не успява да се затопли напълно през лятото.

Разгледайте хотелите в центъра на Копенхаген

Въпреки това в Копенхаген посетете красивия Амагер Страндпарк - плажна зона с естествени тревисти дюни, пясъчни плажове и релаксиращи пътеки за пешеходци и велосипедисти.

Безплатните тоалетни на няколко места допълват пейките и пътеките.

Потопете се в басейните

В северния край на Амгер Странд ще се натъкнете на дървен кей с няколко затворени басейна с естествена морска вода, съблекални и тоалетни.

Тук можете да се къпете удобно и безопасно в морската вода. Дъното е изкуствено издълбано, така че да е възможно плуване, за разлика от естествените плажове, където водата е дълбока едва до кръста на стотици метри от брега.

Все пак имайте предвид, че дори през летните дни морската вода е с максимална температура от около 18°C.

Каяк, кайтсърф или мини голф

Южната част на трибуната Амагер е посветена на спортни дейности за свободното време. Любителите на сушата ще се насладят на игрището за миниголф, докато водните дейности могат да се ползват под формата на кайтсърф или морски каяк под наем.

В тази южна част има и няколко кафенета и бистра.

Как да стигнете до Amager Strand?

Най-бързият начин от центъра е да вземете метрото по линия М2 в посока летище Копенхаген. Най-близката станция е Øresund , на около 500 метра от северната част на плажа, а Amager Strand е на около 700 метра.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.