easyJet полети

easyJet

Заслужава си да закупите билети на easyJet директно от easyjet.com. Най-ниските цени обикновено са налични веднага щом бъде пуснат в продажба нов маршрут или период. Цените се увеличават пропорционално с наближаването на заминаването.

EasyJet не провежда промоции, така че колкото по-рано купите, толкова по-евтино ще летите.

Купете билети с Ryanair

Цените с easyJet са малко по-високи в сравнение с нискотарифните конкуренти, от друга страна, easyJet има по-добри часове на полетите и каца на основни летища, а не на второстепенни летища, които са по-далеч.

Обикновено ще платите около 40 евро за еднопосочен билет. Деца под 2 години винаги плащат 25 евро, без да имат право на собствено място.

Свързващи полети

EasyJet ви позволява да добавяте допълнителни полети по време на процеса на закупуване на билета, за да закупите няколко полета наведнъж. Резервациите обаче се правят поотделно и самостоятелно.

Ако пропуснете свързващ полет, нямате право на заместващ полет, обслужване на клиенти или възстановяване на сумата. Това са негарантирани трансфери.

Въпреки това EasyJet е авиокомпания, която е много про-клиентска и ще се опита да разреши повечето проблеми във ваша полза. Затова често се предлага заместваща връзка безплатно или срещу такса за спасяване, но не можете да я наложите.

Промяна на полет

EasyJet предлага много начини за управление на вашата резервация. Повечето промени можете да направите сами в раздела Manage My Booking (Управление на резервацията) на уебсайта на авиокомпанията.

Грешки в името

На всеки се случва да се регистрира и да изпише името си погрешно. В този случай винаги можете да направите безплатна поправка до 3 букви.

Заедно с поправката на името си можете да промените и титлата или пола си.

По-ранен полет или полет до друго летище

Съществуват и гъвкави възможности за промяна на полета ви. Срещу малка такса можете да вземете по-ранен полет в същия ден до същото или друго летище в района. Например вместо следобедния полет Прага - Лондон Станстед можете да вземете сутрешния полет Прага - Лондон Гетуик.

Отмяна на полет поради заболяване

В тежки случаи е възможно да отмените полета и да получите ваучер или пълно възстановяване на сумата. EasyJet взема решения въз основа на сериозността на заболяването или злополуката и невъзможността да се осъществи полетът. Благоразположението се определя от авиокомпанията и трябва да разполагате с документ, попълнен от лекар. За повече информация посетете easyjet.com/managing-your-booking.

Дестинации

Авиокомпанията има бази с най-много полети на следните летища:

  • Бордо, Лион, Нант, Ница, Париж-CDG, Париж-Орли
  • Германия: Берлин
  • Италия: Милано-Малпенса, Неапол, Венеция
  • Нидерландия: Амстердам
  • Португалия: Португалия: Фаро, Лисабон, Порто
  • Испания: Барселона, Малага, Палма де Майорка
  • Швейцария: Базел, Женева
  • Обединеното кралство: Белфаст, Бирмингам, Бристол, Единбург, Глазгоу, Ливърпул, Лондон-Гатуик, Лондон-Лутън, Манчестър

Дестинациите, в които easyJet няма база, но извършва голям брой полети до съществуващите бази, включват Будапеща, Прага, Ларнака, Пафос и Аликанте.

Авиокомпанията извършва полети предимно в Европа. Въпреки това тя предлага полети и до Мароко и Египет в Северна Африка.

Карта на маршрутите

Ясен списък на дестинациите може да бъде намерен и на картата на маршрутите на easyjet.com/routemap или на изображението по-долу.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.