Транспорт от летище Париж Шарл де Гол

Париж

От летище Шарл дьо Гол (CDG) до Париж може да се стигне с автобуси на градския транспорт, RER и, разбира се, с таксита.

Търсачка на транспортни услуги, съчетаваща всички видове обществен транспорт: ratp.fr/en/itineraires.

Превозвач: Време за пътуване Цена Честота

Автобуси RATP
350 a 351

75 минути 2,15 eur 10-15 минути
Влак RER B 40 минути 11,80 eur 7-12 минути
Автобус RoissyBus 50 минути 16,60 eur 15-30 минути

Къде мога да намеря станциите на летището и къде мога да си купя билети? Прочетете подробната информация по-долу.

Автобуси 350, 351 до Париж

Автобуси 350 и 351 на RATP са най-евтиният транспорт до центъра на града. Въпреки че летището се намира в зона 5, автобусите 350 и 351 са просто обикновен "билет т+" за 2,15 eur (закупува се на билетен автомат) или 2,50 евро (закупува се от шофьора - само в брой).

 • Линия 350 - до метростанция Porte de la Chapelle (трансфер до метро линия 12)
  • Време за пътуване - 75 минути до Porte de la Chapelle + още около 25 минути с метрото до центъра
  • Честота - 10 до 15 минути през делничните дни, 25 до 30 минути през уикендите
  • Работно време - приблизително от 5:30 до 22:30 ч.
  • Спирки на летището - кръгова линия в посока центъра на града по маршрут Терминал 2A/2C -> станции TGV и RER (на Терминал 2) -> Терминал 2B/2D -> Roissypole (Терминал 3 + CDG Val) -> Терминал 1
  • На гара Roissypole автобусът чака около 8 минути, така че си струва да се прекачите на безплатния автоматичен влак CDG Val на гара Roissypole по пътя от центъра до Терминал 1
  • Съвет за хотел в близост до гара Porte de la Chapelle - препоръчваме ви да вземете метрото по-близо до центъра и да отседнете в хубав хотел, например Caulaincourt Montmartre ** в близост до станция Lamarck-Caulaincourt
 • Линия 351 - до метростанция Nation в източната част на Париж (прекачване на метролинии 1, 2, 6, 9)
  • Време за пътуване - 90 минути до станция Nation + около 20 минути с метрото до центъра на града
  • Честота - 10 до 15 минути през делничните дни, 25 до 30 минути през почивните дни
  • Работно време - приблизително от 5:30 до 21:40 ч.
  • Спирки на летището - кръгова линия в посока центъра по маршрут Терминал 1 -> Терминал 2A/2C -> станции TGV и RER (на Терминал 2) -> Терминал 2B/2D -> Roissypole
  • На гарата на терминалите 2A/2C автобусът чака около 8 минути, така че е по-добре да вземете автобус номер 350 по пътя от терминал 1 към центъра
  • Съвет за хотел в близост до гара Nation - отлично съотношение цена-качество: Nouvel Hotel ***
 • Подробно разписание на ratp.fr

Автобусните спирки на терминали 2А, 2Б, 2С и 2Д се намират винаги на първия етаж на всички терминали и са обозначени с номерата на линиите. Автобусната спирка на Терминал 1 е обозначена само със заблуждаващия знак "Крайградски автобуси" и се намира на нивото на заминаващите, изход 10d.

Билети на стойност 2,15 eur могат да бъдат закупени от автомата за билети на автобусната спирка (само на терминали 2A/2C или 2B/2D) или на стойност 2,50 eur от шофьора в брой.

Отбележете билета във валидатора при качване в автобуса.

Влак RER до Париж

Градският железопътен влак RER по синя линия B е най-бързият начин да стигнете до центъра на града.

Билетът струва 11,80 eur и може да бъде закупен от билетен автомат или от обслужващата билетна каса преди влизане в перона.

Влакът ще ви отведе до Gare du Nord или до катедралата Нотр Дам.

Влаковете на летището спират на следните гари:

 • Aéroport CDG 1 - на автогара Roissypole, 5 минути пеша до терминал 3 и общо около 7 минути с безплатния автоматичен влак "CDG Val" до терминал 1.
 • Aéroport CDG 2 - на гарата на TGV в средата на района на терминал 2
  • Терминали 2A, 2D, 2E и 2F - на около 6 минути пеша
  • Терминали 2B, 2C - на около 12 минути пеша или с безплатен летищен автобус (честотата му обаче е 10 минути и е малко трудно да се намери спирка)
  • Терминал 2G - приблизително 6 минути пеша до терминал 2F, откъдето трябва да вземете още 10 минути с безплатен летищен автобус

Когато пътувате от центъра на града до летището, обърнете внимание на дестинацията си. Линията се разклонява - някои услуги отиват до терминала Mitry-Claye, а повечето услуги отиват до летището (Aéroport CDG 2).

Подробно разписание можете да намерите на уебсайта: ratp.fr/en/horaires-rer, кликнете върху синята буква "B".

 • Journeytime - 38 минути до гара Chatelet в центъра на града
 • Честота - 7-12 минути
 • Цени на билетите - 11,80 eur
 • Първа връзка от Gare du Nord - 4:53 ч. (от Chatelet-Les Halles до 5:24 ч.)
 • Последна връзка от летището - 22:49 ч.
 • Съвет за хотел в близост до Gare du Nord: традиционен 25hours Hotel Terminus Nord **** точно срещу гарата
 • Съвет за хотел в центъра в близост до гара Chatelet: приятен малък хотел Handsome Hotel *** с най-добра цена в рамките на центъра

Заслужават ли си целодневните билети за автобус/влак?

Летището се намира в зона 5, така че закупуването на целодневен билет за парижкия градски транспорт си заслужава само ако този ден ще отидете на друго място извън Париж (например Версай или летище Орли) и освен това ще направите поне още 3 пътувания из Париж.

Най-евтиният билет за зони 1-5 е картата Navigo Découverte за 30 евро + 5 евро за издаване на картата. Този билет е валиден за цялата седмица, но само в периода от понеделник до неделя. Така че, ако пристигнете например в четвъртък, седмичната карта няма да е валидна за цялата седмица, а само до следващата неделя.

Картата Navigo Découverte може да бъде закупена само на гишето за продажба на билети със служител и ви е необходима собствена снимка с размер на паспорта или по-малък.

Другият вариант е картата Paris Visite Pass, която също може да бъде закупена от автоматите. Билетът за зони 1-5 струва следните суми:

 • 1 ден - 29,25 eur
 • 2 дни - 44,45 eur
 • 3 дни - 62,30 eur

За подробна информация относно тарифите и зоните в Париж вижте отделния пътеводител за Париж.

RoissyBus

Директни връзки с центъра на Париж осигурява автобусът RoissyBus, който се движи от метростанция Ópera и спира на всички терминали на летището.

Билетите струват 16,60 евро и могат да бъдат закупени от автомат на автобусната спирка.

Въпреки че тази връзка е най-скъпата, предимството ѝ е директната връзка с района на Операта, до който може да се стигне само с влак с дълъг трансфер на станция Chatelet-Les Halles до линия 7 на метрото.

Подробна информация и разписание можете да намерите на уебсайта: ratp.fr/roissybus

Линията се движи от 5:15 до 0:30 ч. на всеки 15 до 30 минути, а пътят до центъра отнема около 80-95 минути.

Карта на обществения транспорт

Вижте карта на всички влакови и автобусни линии, обслужващи летище Paris CDG.

Нощен транспорт

Двойка автобусни линии Noctilien , N140 и N143, се движат до Gare de l'Est между 0:00 и 5:00 часа през нощта. И двата автобуса се движат веднъж на час, а цената на билета е 2,15 евро.

Такси, Uber, Bolt

Удобният железопътен транспорт до летището приключва преди 23:00 ч., а след този час таксито е на практика единственият начин да отидете. Ще намерите официални стоянки, ясно обозначени пред всеки терминал.

За да се възползвате от често до 20% по-евтините услуги чрез мобилните приложения Uber или Bolt, следете за знаци "Вземане от приложението Ride".

Цените на обикновените таксита са фиксирани:

 • Центърът на града на десния бряг на Сена - 56 eur
 • Центърът на града на левия бряг на Сена - 65 eur

До летище Orly

Автобусите Le Direct между двете летища са отменени, което оставя единствената възможност да се пътува с влак с прекачване в Париж.

Добре е да предвидите допълнително време поради честия интензивен трафик. Обикновено се препоръчва минимум 4 часа за трансфер между CDG и Orly, но това е минималният срок.

Безопасният трансфер е от 6 часа нагоре.

RER + влак OrlyVal

С влак RER B ще стигнете от летище CDG до гара "Антони" (около 65 минути), където ще се прекачите на автоматичния влак OrlyVal, който ще ви отведе директно до терминала на летище Orly. Пътуването отнема общо около час и половина. Общо за билета ще платите 25,30 eur.

Автобус + метро

Ако разполагате с повече време и искате да спестите малко пари, изберете следния маршрут.

 1. Автобус 351 до крайната точка Nation2,15 eur
 2. Метро линия 1 до Gare de Lyon
 3. Метро линия 14 до летище Орли2,15 eur двете пътувания с метрото заедно

Общо взето, най-евтиният начин за придвижване струва само 4,30 eur и отнема около 2,5 часа. Въпреки това два билета t+ по 2,15 евро всеки могат да се купят направо от автомата на летище CDG и да се използват последователно за всяко пътуване.

Такси

Цената на таксито до летище Орли се изчислява от таксиметровия апарат и в зависимост от трафика ще платите между 75 и 85 евро.

Евтини хотели близо до летище Orly

Влакове до цяла Франция

В допълнение към гарата за влакове до центъра на Париж, между Терминал 2 има гара за високоскоростни влакове на дълги разстояния TGV, които ви отвеждат директно от летището до цяла Франция без прекачване.

За най-ниска цена винаги купувайте билетите си онлайн от официалния уебсайт на френските железници:

Купете билета си на sncf.connect.com

До Дисниленд

Има и директна автобусна линия от летището „Magical Shuttle“ до Дисниленд Париж. Отпътуват приблизително на всеки час от терминали 1 и 2. Пътуването дотам отнема от три четвърти до един час, а цената е 24 евро.

Коли под наем

Ако се отправяте към Париж, силно ви съветваме да не пътувате с кола, придвижването из града е невъзможно от туристическа гледна точка с автомобил.

Ако обаче искате да се отправите направо от летище CDG, за да разгледате френската провинция, наемането на кола е най-гъвкавият вариант.

На летището има много компании за коли под наем на известни марки, сравнете всички цени с едно кликване чрез booking.com.

Сравнете цените за коли под наем на летище CDG

Къде да отидем в Париж?

Трансферът от летището до центъра на града е само началото на вашия престой. Открийте какво да видите и преживеете в Париж в нашия подробен пътеводител.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.