Транспорт от летище Пафос

PFO

Летище Пафос е идеална отправна точка за автомобилни пътувания из Кипър, но до него се стига и с обществен транспорт и автобуси на дълги разстояния.

Коли под наем

Голям брой компании за отдаване на автомобили под наем, включително добре познати мултинационални компании, се намират точно на летището в залата за пристигащи. Цените тук са почти идентични с тези на летище Ларнака и варират в зависимост от сезона и навременността на резервацията. Докато през лятото можете да платите от 202 евро за седмичен наем на автомобил в Пафос, през зимата цените падат до суми от 62 евро на седмица.

Можете лесно да сравните всички компании за коли под наем с едно кликване на бутона чрез системата за сравнение.

Сравнете цените и резервирайте автомобил

Автобуси до Пафос

Автобусната спирка за автобуси до Пафос и други градове ще намерите пред терминала, на около 50 метра от изхода вдясно. Подробна информация за обществения транспорт в Пафос можете да намерите на официалния уебсайт: pafosbuses.com.

От летището до центъра на града има 2 местни обществени автобусни линии. Можете да си купите билет от шофьора, от информационната будка или на автогарата, като избирате от следните видове билети:

  • 2 eur - 1 пътуване навсякъде в обществения транспорт на Пафос (билетът не може да се прехвърля)
  • 3 eur - нощен билет между 21:00 и 04:00 ч., валиден за 1 пътуване (непрехвърляем)
  • 6,50 eur - дневен билет за линиите на обществения транспорт в Пафос, валиден само за календарния ден, а не за 24 часа
  • 15 eur - дневен билет за всички автобуси в Кипър, включително междуградските автобуси на дълги разстояния, валиден само в съответния календарен ден, а не за 24 часа

До Пафос може да се стигне със следните линии, като пътуването до центъра отнема около 25 минути.

  • 612 (разписание/карта: pafosbuses.com/612) - пътува до гара "Гробницата на царете" в северната част на града през главния плаж на юг. Автобусът спира на много места по плажа и се движи веднъж на час.
  • 613 (разписание/карта: pafosbuses.com/613) - пътува до главната автогара в Karavella в историческата част на Пафос, където можете да се свържете с повечето други местни и междуградски услуги. Линията се движи 6 пъти дневно.

Търсене на хотели в Пафос

За съжаление нито една от автобусните линии не обслужва първите сутрешни заминавания, така че трябва да използвате такси или да върнете автомобила си под наем на летището сутринта преди полета. Повечето компании за коли под наем позволяват връщане извън работното време.

Автобус до Лаци

От летището има директна линия на обществения транспорт - линия 649 (разписание/карта: pafosbuses.com/649) до градчето Полис Хрисохос в близост до плажа Лаци и националния парк Акамас. Тя се движи 4 пъти дневно и за нея важат същите билети като за горепосочените автобуси до Пафос.

Автобуси до други градове

От терминала на летище Пафос тръгват директни автобусни линии и до други кипърски градове:

Научете повече практически съвети не само за транспорта в Кипър.

Такси

Цените на такситата до летището са регламентирани и са определени точни суми. До центъра на Пафос плащате 20 eur, а до курорта Корал Бей - 35 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.