Транспорт от летище Милано Бергамо

Бергамо

Транспортът до летище Бергамо се обслужва само от автобусни линии с големи автобуси до Милано и един градски автобус до Бергамо. До летището не се движат влакове.

Автобус до центъра на Милано

Директни автобуси тръгват от летището до жп гара Милано Централе поне веднъж на всеки половин час, за да обслужат всички пътници при пристигането им. Има няколко превозвача, от които можете да избирате, като най-големият от тях е Terravision.

Цените на билетите са еднакви за всички превозвачи и най-евтини при закупуване онлайн: 10 евро за пътуване в едната посока, 18 евро за закупуване на двупосочен билет.

  • Време за пътуване до Milano Centrale: 60 минути
  • Честота: 5-15 минути
  • Цени на билетите: 10 eur в едната посока / 18 eur в двете посоки

Купи билет - Terravision.com

Ако не сте закупили билетите си онлайн, купете ги от шофьора преди качване. Избягвайте да купувате от павилиона в залата за пристигащи, тъй като ще бъдете обвързани с една конкретна компания и ще пропуснете евентуално по-бързо пътуване с по-ранен автобус на друга компания. Билетите са на една и съща цена и за трите компании. По пътя към летището билетите могат да бъдат закупени от продавач директно на автобусните спирки в близост до централната гара (Piazza Luigi di Savoia).

Други автобусни компании са Flixbus или Autostradale.

Последни автобуси от летището 0:40
Terravision
1:00
Flixbus
1:10
Terravision
1:30
Autostradale
1:40
Flixbus
1:50
Terravision
Първи автобуси до летището 3:30
Terravision
3:50
Flixbus
4:00
Terravision
4:10
Autostradale
4:20
Flixbus
4:30
Terravision

Автобус до Бергамо

Автобусна линия 1 ви отвежда на всеки 20 минути до центъра на Бергамо, жп гарата или историческия център на Città Alta. Можете да намерите разписанието на уебсайта: atb.bergamo.it.

Билети можете да закупите директно на автобусната спирка или от автоматите в автобуса. Билети могат да бъдат закупени и чрез приложението ATB Mobile. Цената на билета е както следва, като е необходимо да се закупи билет за 3 зони:

  • 90 минути за 3 eur,
  • 24 часа за 8,50 eur,
  • 72 часа за 14,50 eur.

Маркирайте билета след качване само при първото пътуване, след това те вече не се маркират и важат и за кабинковите въжени линии.

Автобусна линия 1 тръгва от спирка номер 1 точно пред залата за пристигащи. Всички услуги от летището стигат до гарата и до центъра на Città Alta.

Въпреки това, когато пътувате до летището, моля, проверявайте внимателно знаците на автобусите. На летището пристигат само услугите по линия 1, а не по линии 1А, 1Б или 1С. В разписанието всички услуги до летището са обозначени с малка пиктограма на самолет.

Автобус до езерото Гарда

Най-бързата и евтина връзка до езерото Гарда, по-конкретно до град Пескиера дел Гарда, се осигурява от автобусите на Flixbus. Еднопосочният билет струва от 13 евро, пътуването отнема 65 минути, но засега автобусите се движат само 3 пъти дневно.

По-чести връзки ще се предлагат от влаковете на Trenitalia, които тръгват от центъра на Бергамо на всеки час. Преместете се веднъж на път за езерото Гарда и пътуването ще отнеме час и половина, след като добавите пътуването с автобус от летището до гарата, разчитайте на около 2 часа и четвърт шофиране. Най-евтините двупосочни билети от Бергамо струват 18,40 евро.

До летище Малпенса

Трансферът от летище Бергамо до летище Малпенса (Терминал 1 и Терминал 2) може да се осъществи за по-малко от 2 часа. Всъщност между летищата има директна автобусна линия на Flixbus за 20 eur в едната посока. Той обаче тръгва само 6-8 пъти дневно от перон 3.

По-честата връзка минава през центъра на Милано, като се пътува с автобус до централната жп гара и се преминава на влака Malpensa Express, който се движи на всеки половин час. Плащате 8 евро за автобуса от Бергамо до центъра на Милано и 13 евро за влака от Милано до Малпенса. Общото време за пътуване е приблизително 150 минути. На гарата можете да се прехвърлите и на по-евтини много натоварени автобуси (10 eur), но те се движат по-бавно и така общото време за пътуване ще бъде около 3 часа.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.