Трансфер на летище Милано Бергамо

Бергамо

Има само един терминал за всички полети. Гишетата за пристигащи и за проверка на сигурността са на приземния етаж. Първият етаж за заминаващи е предназначен само за пътници.

В пиковите часове на деня (особено рано сутрин и следобед) опашките за проверка на сигурността често достигат до 45 минути.

Карти на терминала за изтегляне можете да намерите на официалния уебсайт на летището: milanbergamoairport.it/en/maps.

Евтини хотели близо до летище Bergamo

Трансфер между полетите

Въпреки че няма да правите официална връзка на летище Бергамо, опитните пътници обичат да комбинират полети на нискотарифни авиокомпании, а с широката гама от връзки от Бергамо в цяла Европа, това летище служи като основна точка за трансфер.

Ако пътувате само с ръчен багаж, не е необходимо да напускате транзитната зона при прекачване в рамките на Шенгенското пространство. Използвайте ескалаторите или стълбите от помещението с лентите за багаж до първия етаж (изходи А, Б). Ако се прекачвате с чекиран багаж или ако поне един от полетите ви е насочен извън Шенгенското пространство, винаги трябва да излезете и да преминете отново през зоната за сигурност.

Препоръчваме ви да предвидите поне 3,5 часа за комфортен трансфер.

При по-дълги трансфери се препоръчва кратка разходка до историческия център Città Alta (известен още като Стария или Горния град) или посещение на търговския център Orio al Serio. Търговският център се намира непосредствено срещу летището и е свързан с подлез под магистралата.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.