Трансфер на летище Дъблин

Night Bridge in Dublin

В района има два терминала, които са близо един до друг, на около 5 минути пеша. Те обаче са свързани вътрешно и дори с транзитна зона, така че при придвижването между тях изобщо не се налага да излизате навън.

Евтини хотели в близост до летище Дъблин

Терминалите са разделени по авиокомпании:

  • Терминал 1: Aegean Airlines, Air Baltic, Air Canada, Air France, Air Transat, British Airways, Egyptair, Etihad Airways, Eurowings, Finnair, Iberia, Icelandair, KLM, Lufthansa, Loganair, LOT, Norwegian, Play, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Swiss, TAP, Transavia, TUI, Turkish Airlines, Vueling, WestJet, Wideroe
  • Терминал 2: Aer Lingus, American Airlines, Delta, El Al, Emirates, United

Като цяло летище Дъблин е много модерно и просторно, като частта на терминала за заминаващи самолети на Ryanair е по-слабо оборудвана.

Зоната за трансфер между полетите

Ако правите прекачване в рамките на една и съща авиокомпания (или нейни партньори), в повечето случаи ще се прекачвате в рамките на един терминал (най-често номер 2, който се обслужва от местната основна линия Aer Lingus). Летището в Дъблин е лесно за придвижване и се намира на 15 минути пеша. Връзките се осъществяват в рамките на 35 минути.

Ако се свързвате с полет за САЩ, очаквайте да преминете имиграционната проверка на летище Дъблин. В САЩ няма да минавате през митнически или паспортен контрол, след като пристигнете от Дъблин, и ще се насочите направо към получаване на багажа.

Когато се прехвърляте в рамките на един терминал, няма проверка за сигурност. Ако се придвижвате между терминалите, трябва да преминете през проверката за сигурност в транзитната зона.

В случай на негарантиран трансфер (т.е. ако закупите два билета поотделно и самостоятелно) не е необходимо да напускате транзитната зона, ако пътувате само с ръчен багаж. В тези случаи, ако пътувате с чекиран багаж, винаги трябва да излезете и да се регистрирате отново, като препоръчваме минимум 2,5 часа за безпроблемен трансфер.

Карта на терминала

За ясна интерактивна карта на летище Дъблин, моля, посетете официалния уебсайт: dublinairport.com/at-the-airport/the-map

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.