Opera

Opera

В историческия център на Пеща, точно на булевард "Андраши", се намира великолепната неоренесансова сграда на Унгарската държавна опера, която е един от символите на страната. Освен от град Будапеща, строежът е финансиран значително и от император Франц Йосиф I в подкрепа на културното развитие на унгарската част на монархията. Операта е открита през 1884 г.

Намерете цени на хотели в централната част на Будапеща

Неоренесансовият оперен театър, проектиран от архитекта Миклош Ибъл, не е ремонтиран повече от 130 години и все още служи отлично на своето предназначение - оперни и балетни представления. Оперният театър е един от най-добрите в света по отношение на акустиката.

Обиколки на интериора и посещения на спектакли

Можете да посетите операта и без представление, всеки ден от 12:00 до 17:00 ч.

Билетите за обиколка на сградата струват 9 000 huf и можете да намерите повече информация на официалния уебсайт.

Ако искате да посетите директно представление, определено е препоръчително да резервирате билети онлайн поне 14 дни предварително. Цените варират между 5 500 huf и 22 000 huf в зависимост от атрактивността на мястото на събитието.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Будапеща.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.