Monteliusvägen (Mariaberget)

Гледка от Mariaberget

Monteliusvägen е кратка пътека през хълмовете на остров Сьодермалм, откъдето се открива зашеметяваща гледка към цял Стокхолм.

Намерете хотел с изглед към Стокхолм

Пешеходната пътека води през малък парк в квартал Mariaberget, чието име често се използва в различни пътеводители като име на гледната точка Monteliusvägen.

Най-добрата гледка към Стокхолм

Пътеката Monteliusvägen може и да не е "тайно" място и да е добре позната сред туристите от цял свят, но със сигурност с право.

От хълма Мариябергет наистина се открива най-добрата гледка към централната част на Стокхолм с Гамла Стан, кметството на Стокхолм, красивите къщи на Меларстранд и залива Риддарфьорден.

Как да стигнете до гледната точка?

Можете да се изкачите на Monteliusvägen по стръмните улици от крайбрежната улица Söder Mälarstrand, но това не е много красиво.

Препоръчваме ви вместо това да вземете червената линия на метрото до станция Mariatorget, което е много по-хубав маршрут през хубав и спокоен квартал (около 5 минути пеша).

Настаняване в Mariaberget

Хубавият квартал, пълен с кафенета и магазини, е чудесно място за настаняване, ако търсите местния живот.

Тук ще намерите два хотела.

  • Hotel Hornsgatan ** - По-малък и по-евтин хотел в близост до метростанция Mariatorget
  • Hotel Rival **** - по-скъп, но с добро качество хотел в тих район близо до парк

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Стокхолм.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.