Katarina Elevator

Асансьор Катрина

Асансьорът Катарина е интересна техническа структура, която се издига от другата страна на моста, точно над центъра на Гамла Стан.

Името обаче е малко подвеждащо, тъй като асансьорът е затворен за дълго време, така че ще трябва да вървите пеша, но гледката си заслужава.

10-те най-добри хотела в Стокхолм

Гледката и престижните ресторанти

Асансьорът се използва за бързо пътуване от крайбрежната улица Слюсен до квартал Катарина-София, който е разположен на хълм. В момента в района се извършва мащабно строителство и асансьорът няма да работи дълго време (очаква се до 2025 г.).

Въпреки това от пешеходния мост, който води от горните части на квартала до лифта, се открива впечатляваща гледка към Гамла Стан и островите Дюргорден, Скепсхолмен и Кастелхолмен.

Под пешеходния мост, който е отворен за обществеността, можете да вечеряте или обядвате с най-добрата гледка към Стокхолм в ресторант Gondolen. Препоръчваме ви да направите предварителна резервация на уебсайта: gondolen.se.

Вход и работно време

Живописният пешеходен мост и самият лифт са отворени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а входът е безплатен.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Стокхолм.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.