Немска църква

Немска църква

Кулата на църквата "Света Гертруда", по-известна като Немската църква, е една от основните забележителности на историческия Стокхолм и е висока 96 метра.

Гледана от наблюдателната точка, тя образува силуета на Стария град заедно с кулата на църквата Риддархолм и кметството на Стокхолм.

10-те най-добри хотела в Стокхолм

Готическо-бароковата църква във вида, в който се намира днес, е завършена през 1642 г., но на това място има по-ранни църкви още от XIV век.

Вътрешността на църквата е значително по-малка, отколкото изглежда на пръв поглед. Всъщност по-голямата част от видимата част на църквата се състои от масивна кула.

Света Гертруда или Немската църква?

Най-високата църква в Стокхолм е посветена на Света Гертруда, но повечето хора използват познатото име "Германската църква".

Това датира от разцвета на ханзейските градове през Средновековието, които са били контролирани предимно от германци. Един от ханзейските градове е бил в частта Гамла Стан на острова, в чийто център се намира Немската църква.

Вход и работно време

Интериорът на църквата "Света Гертруда" е отворен всеки ден с изключение на понеделник от 12:00 до 16:00 ч.

Входът е безплатен.

Понастоящем наблюдателницата на кулата не е отворена за посетители.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Стокхолм.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.