The Edge

Edge

Небостъргачът 30 Hudson Yard, неофициално известен като "The Edge", се превръща в популярна туристическа атракция веднага след завършването си през 2019 г.

Търсене на хотели в Ню Йорк

Неговата открита наблюдателна площадка Edge Observation Deck понастоящем е една от най-високо оценените наблюдателни площадки в Ню Йорк. Тя е открита през 2020 г.

Понастоящем The Edge е шестият по височина небостъргач в Ню Йорк.

Най-високата открита наблюдателна площадка в света

Гледката на града на небостъргачите отвисоко ще развълнува всеки пътешественик, още повече, когато гледната точка е на открито. А просторната триъгълна тераса, която стърчи от конструкцията на The Edge на неговия 100-и етаж, предлага точно такава възможност.

Терасата за наблюдение се намира на 350 метра над земята , което я прави в момента най-високата открита площадка за наблюдение в света, разположена на сграда. По-висока е само небостъргачът Cabo Girão Skywalk на 580-метровата скала на португалския остров Мадейра.

Стъкленият под и изкачването по сградата

Edge ще предлага не само открита площадка за наблюдение, но и цял вътрешен етаж с прозорци за наблюдение, които ще предоставят 360-градусова гледка към целия Ню Йорк.

В средата на откритата тераса смелчаците ще се разхождат главоломно по стъклен под, през който ще виждат 350 фута надолу до самата земя. Не се притеснявайте обаче, стъклената част може да бъде спокойно заобиколена.

Друга популярна атракция е City Climb, при която с класическа катерачна осигуровка и водач се изкачвате по металните пътеки от терасата до самия връх на небостъргача The Edge на 395 метра.

Вход и работно време

Палубата за наблюдение на The Edge е отворена всеки ден от 9:00 до 23:00 ч. Последният асансьор се изкачва 50 минути преди края на работното време.

Определено ви препоръчваме да закупите билети онлайн на официалния уебсайт: edgenyc.com/en. Особено ако искате да отидете тук за залеза на слънцето. По това време билети обикновено вече не се предлагат на място.

Имате възможност да си купите билет за определен час (General Admission) или билет за търг, с който можете да дойдете по всяко време на деня и да ви бъде гарантиран вход (Flex Pass).

Цените за точното време са диференцирани в зависимост от атрактивността на времето от деня, като вечерното време е по-скъпо. Билетът за времето на залез е с 10 щ.д. по-скъп, а билетът за "пиковото време" е с 4 щ.д. по-скъп (обикновено се купува по-малко от 4 дни преди планираното посещение.

Цените на билетите на уебсайта винаги се посочват без данъка, който се показва само на последната стъпка. В таблицата по-долу показваме общата цена с данъка в основния вариант без допълнителни такси за залези.

Точен час Flex Pass
Възрастни от 13 до 61 години 43,55 usd 65,33 usd
Деца от 6 до 12 години 38,11 usd 59,88 щ.д.
Възрастни хора над 61 години 41,37 usd 63,15 щ.д.

След това платете за "изкачването" на града с данък 201,42 usd.

Официален уебсайт: www.edgenyc.com

Настаняване в The Edge

Районът Хъдсън Ярдс около небостъргача е един от най-модерните в Ню Йорк и в него ще намерите няколко качествени хотела.

За типичната за Ню Йорк цена от около 220 евро на вечер можете да отседнете в хотел като Courtyard New York Manhattan/Midtown West ****.

Точно през улицата от The Edge Equinox Hotel Hudson Yards *****, един от най-високо оценените луксозни хотели в Манхатън.

Как да стигнете до The Edge?

Небостъргачът The Edge се намира в частта на Манхатън, наречена Мидтаун, в Хъдсън Ярдс. На 15 минути пеша можете да стигнете до места като музея Intrepid и парка High Line.

Най-близката метростанция

  • 34 St-Hudson Yards (на около 50 метра) - пурпурна линия 7
  • 34 St-Penn Station (на около 300 метра) - сини линии A, C, E

Автобусна линия M34 също стига до Hudson Yards.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Ню Йорк.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.