Къде да отседнете в Рига

Riga

Рига е малък и компактен град, така че няма значение в коя част на града ще отседнете. Само хотелите в центъра често струват до 60 евро на вечер за стая със закуска.

Къде да отседнете в Рига

Не се притеснявайте за избора на конкретно място в Рига. Просто се настанете на няколко улици от историческия център и ще имате целия град на една ръка разстояние. Разстоянието за ходене пеша ще бъде не повече от 15 минути от всяко място до историческия център.

Друго предимство на посещението в Рига е, че ще намерите много международни вериги и първокласни хотели на цени не по-високи от 80 евро на вечер и стая за двама.

Нискобюджетни хотели

Ако целта ви е наистина да платите възможно най-малко за настаняването си, потърсете тези хотели.

  • BalticApart Riga (около 25 eur/нощ) - малък хотел срещу централната жп и автогара с 24-часова рецепция, Wi-Fi и стаи със самостоятелни бани.
  • LIghthouse Hostel and Rooms (прибл. 35 eur / нощ) - има още едно бюджетно място за настаняване на напълно идентично място. Подходящо за лица, които търсят настаняване в хостел

Хотели от среден клас

Преобладаващата част от хотелите в Рига спадат към средния клас. Това са хотели с категория 3* и 4* и цени около 70 eur за стая на вечер. Можем да ви препоръчаме този хотел:

  • Old Riga Plaza Hotel *** ( около 60 евро на вечер) - хотелът се намира в близост до автобусната спирка Grēcinieku iela, откъдето тръгва автобусна линия 22 от и до летището. Той предлага модерно обновени стаи и включена закуска

Вижте още подобни хотели на Booking.com

Препоръчваме ви да следите дали това наистина е хотел, а не апартамент или студио. Ако избирате апартамент или студио, уверете се, че хотелът разполага с рецепция.

Луксозни хотели

Дори и по-претенциозните клиенти ще намерят нещо по вкуса си в Рига. Тук ще откриете няколко първокласни 5-звездни хотела:

  • Гранд Палас Хотел ***** (около 200 евро/нощувка) - само на 100 метра от замъка Рига се намира този петзвезден хотел, построен през 1877 г. Елегантността тук диша не само във фоайето на хотела, но и в самите стаи.
  • Dome Hotel ***** (около 200 eur / нощувка) - ако горният хотел е с пълен капацитет, изберете този. Разположен само на няколко крачки от него, комплексът включва и турска баня
  • Grand Hotel Kempinski Riga ***** (приблизително 300 eur / нощ) - веригата Кемпински вероятно няма нужда от представяне. Помпозният хотел е разположен на североизточната граница на историческия център, в непосредствена близост до парка и Националната опера.

Нашият съвет за настаняване

Можем да ви дадем лична препоръка за още един 5* хотел - Pullman Riga Old Town *****. В сравнение с 5-звездните му конкуренти, нощувката тук струва само 90 eur за стая за двама.

Препоръчваме ви да изберете опцията за закуска, която е абсолютно божествена.

Удобствата в хотела включват басейн със свободен достъп, фитнес център и сауна. Благодарение на централното местоположение няма да губите време, за да стигнете до историческия център.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.