Marina di Pisa

Марина ди Пиза

Въпреки че през Средновековието, по време на Пизанската република, градът е бил една от най-големите морски сили в света, през вековете плитките крайбрежни води са се замъглили и Пиза се е отдалечила на цели 15 км от морето.

10-те най-добри хотела в Пиза

Въпреки това по крайбрежието е израснал местният квартал Марина ди Пиза, свързан с центъра чрез път и автобусен транспорт, където можете да се отправите към най-близкото къпане в морето. Крайбрежната алея, дълга по-малко от километър, е осеяна с плажове, защитени с изкуствени каменни стени. Повърхността на плажовете е покрита с едри бели камъчета, така че лежането и особено ходенето не са много удобни.

Удобствата в града са съсредоточени в няколко ресторанта и хотела. Определено около Пиза има много по-хубави и приятни плажове, например в съседния курорт Тирения или в близкия град Виареджо, но ако искате внезапно да се вземете и да отидете на море за няколко часа, докато сте в Пиза, например за да наблюдавате красив залез, Марина ди Пиза е добър избор.

Как да стигнете до Марина ди Пиза

Марина ди Пиза е свързана с Пиза с междуградска автобусна линия 10, която продължава до Ливорно.

Той се движи между Пиза и плажовете на всеки 15-30 минути през деня и веднъж на час късно през нощта. Има само около всяка втора връзка с Ливорно. Пътуването от Пиза отнема около 25 минути, а автобусите тръгват от спирка Pisa Sesta Porta, която се намира на около 150 метра от жп гарата - вижте местоположението на картата.

Можете да изтеглите разписанията на междуградските автобуси в .pdf формат на pisa.cttnord.it.

Билетите струват 2,60 евро, когато се купуват от всяка вестникарска будка (Tabacchi) или чрез мобилното приложение Tabnet (за съжаление налично само на италиански език). При шофьора билетът струва 4 eur.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Пиза.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.