Пиаца Маджоре

Пиаца Маджоре

Най-големият площад в града, известен като Болонския салон, е основното място за срещи и център на гражданския и религиозния живот на града.

Резервирайте хотела си сега с отстъпка в Booking.com

В центъра на площада се издига величественият Палацо ди Ре Енцо, в който се помещава информационният и туристически център Bologna Welcome. Площадът е заобиколен от впечатляващи сгради: Палацо дей Банки, Палацо дей Нотай, Палацо д'Акурсио и Палацо дел Подеста.

Безжичен телефон и студентска легенда

В пасажа на Voltone del Podestà, стоящ до Palazzo Re Enzo, има "безжичен телефон", който задължително трябва да опитате: това е странен акустичен ефект, който ви позволява да слушате какво се говори в отсрещния ъгъл. Има и 4 статуи на покровители на града: Петронио, Свети Франциск, Свети Доминик и Свети Прокол.

Сред студентите от университетите все още съществува легенда, че тези, които преминат през средата на площада, могат да се сбогуват с дипломирането си - студентите трябва да минат по площада.

Настаняване на площада

Пиаца Маджоре е центърът на цяла Болоня и ако искате да отседнете в центъра на действието, когато пътувате, и не ви интересува толкова цената, не бихте могли да изберете по-добро място.

На площада има два много добре оценени по-малки бутикови хотела:

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Болоня.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.