Nea Kameni

Неа Камени

Неа Камени е необитаем остров в средата на залят от морето вулканичен кратер. Островчето е изградено изцяло от лавови скали, а на върха му се намира все още активен вулканичен кратер. На Неа Камени можете да предприемете кратки и спокойни пешеходни преходи до кратера, които ще ви отнемат не повече от час.

Входната такса за Неа Камени е 5 евро и се заплаща на място.

Само на няколко десетки метра от Неа Камени се намира по-малкият остров Палеа Камени, където можете да се потопите в горещите термални извори.

Намерете място за настаняване в традиционни къщи

Как да стигнете до там?

Тъй като и Неа Камени, и Палеа Камени са необитаеми, няма редовни фериботи. Въпреки това можете да се възползвате от многото компании, които организират круизи и екскурзии. Лодка ще ви отведе от пристанището във Фира на остров Санторини, където обикновено ще ви оставят за час и половина, след което ще ви прехвърлят до съседното островче Палеа Камени и след около час и половина ще ви върнат обратно във Фира.

През летния сезон има и лодки от пристанището на Оя.

Цените на екскурзиите с лодка са около 20 евро и се извършват от компании като Santorini Volcano Tours или Santorini Boat Tours.

Можете обаче да се възползвате и от целодневни екскурзии с ол инклузив изхранване, чиито цени започват от около 100 eur, например при Spiridakos Sailing Cruises.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Санторини.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.