Трансфер на летище София

София

Въпреки че летището е едно от по-малките, то има два терминала, разположени на около 2 км един от друг. Терминал 1 е остарял, докато Терминал 2 е много по-нов и датира от 2005 г.

Заминавате рано сутринта? Резервирайте хотел на летището

Терминалите са разделени според авиокомпаниите, които ги обслужват:

  • Терминал 1 - AirBaltic, Arkia, Azerbaijan Airlines, BH Air, easyJet, Norwegian, Pegasus Airlines, Sky Express, Tailwind Airlines, Wizz Air
  • Терминал 2 - Aegean Airlines, Air Serbia, Austrian, British Airways, Bulgaria Air, Corendon Airlines, European Air Charter, Lufthansa, El Al, Flydubai, Gullivair, ITA Airways, LOT, Qatar Airways, Ryanair, Swiss, Sun Express, Tarom, Turkish Airlines

Актуалната разбивка на авиокомпаниите по терминали можете да намерите на уебсайта на летището: sofia-airport.eu/airlines.

Трансфер между полетите

Ако имате трансфер на летище София в рамките на една резервация (гарантиран от авиокомпанията), той винаги ще се осъществи само в рамките на Терминал 2.

Трансферът е много добре обозначен и не е необходимо да се притеснявате за дълги опашки поради малкия терминал и не много натоварените полети. Трансферът може да се осъществи за по-малко от 20 минути.

По време на трансфера от полет в Шенгенското пространство не се извършва проверка за сигурност. Ако пристигате от държава извън Шенгенското пространство, ще преминете през проверка за сигурност.

Придвижване между терминалите

Можете да използвате летищния автобус между терминалите, особено ако сте пристигнали на летището с метро. Метростанция има само на Терминал 2.

Автобусът се движи само в рамките на "лендсайд", т.е. обществената част, и спирките му винаги са непосредствено пред терминала.

Автобусите работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Веднъж на всеки 20 минути през деня и веднъж на всеки 40 минути през нощта.

Можете също така да се придвижвате между терминалите по маркирана пешеходна пътека. Разстоянието за ходене пеша е 2 км.

Карти на летището

Карти на всеки терминал в .pdf формат можете да изтеглите от официалния уебсайт на летището: sofia-airport.eu/airport-maps

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.