Транспорт от летище Рига

Рига

До Рига се стига от летището с редовни автобуси на градския транспорт на нормални цени. Предлагат се и таксита или коли под наем.

Евтини хотели в Рига

Автобус 22

Автобусна линия 22 се движи до центъра на Рига, като завършва на спирка Abrenes iela, а също така минава покрай централната жп или автогара. Билетът за 90 минути ще ви струва 1,50 eur и може да се използва за пътуване из Рига след това.

Слезте на спирката Grēcinieku iela, за да стигнете най-бързо до малкия исторически център.

На излизане от центъра внимавайте да не се качите на тролейбусна линия 22, която изобщо не пътува до летището. Номерата на автобусните и тролейбусните линии в Рига се припокриват нелогично.

Билет за автобуса можете да закупите от вестникарската будка Narvessen пред терминала до автобусната спирка, от автомат или от шофьора, където можете да платите с карта, а билетът струва 1,81 евро при качване. Последната възможност е да изтеглите едно от мобилните приложения и да закупите билет чрез него.

Билетите са валидни за цялата мрежа на обществения транспорт в Рига в автобуси, трамваи и тролейбуси.

Трябва да маркирате билета си, когато се качвате в автобуса.

За пълна информация за обществения транспорт в Рига и за намиране на връзки между спирките посетете официалния уебсайт: rigassatiksme.lv

Таксита

Обикновено такси от летището до историческия център струва около 15 евро и трябва да се вземе таксиметров апарат. Ако таксиметровият шофьор откаже да включи брояча, слезте и изберете друго превозно средство.

Такситата спират непосредствено пред терминала до автобусната спирка и винаги има няколко свободни коли.

Много популярна алтернатива в Рига е приложението Bolt, чрез което кола от летището до центъра излиза от 11 eur до 16 eur в зависимост от времето на деня.

Коли под наем

Няколко големи международни компании за отдаване на автомобили под наем имат филиал на терминала. Автомобилът е най-доброто транспортно средство за опознаване на латвийската природа или за пътуване до морето.

Цените за седмичен наем варират между 120 eur и 180 eur в зависимост от сезона.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.