Трансфер на летище Рига

Рига

Летище Рига обслужва всички полети на един терминал с централна зала за регистрация за всички дестинации.

То е едно от по-малките и много ясни летища. От входа на терминала до изхода до самолета се стига за не повече от 10 минути.

Евтини хотели близо до летище Рига

Единствен пункт за проверка на сигурността в лявата част на залата ви отвежда до единна транзитна зона с изходи за заминаване B и C.

Полетите, които не са от Шенгенското пространство, се изпълняват от края на "Зала С", където се намира и паспортният контрол. Тези изходи са най-отдалечени от пункта за проверка на сигурността, така че ако летите от Рига за страна извън Шенген, оставете по-голямо разстояние и в идеалния случай преминете през проверката на сигурността поне 1 час преди заминаването.

Трансфер между полетите

Благодарение на модерната мрежа на AirBaltic Рига е важна точка за трансфер, особено от полети в Европа към Балтика, Скандинавия или Закавказието.

Трансферът е много добре организиран и изобщо не се налага да напускате транзитната зона, дори ако комбинирате трансфера самостоятелно, като закупите 2 отделни билета (ако пътувате само с ръчен багаж).

По време на полетите между страните от Шенгенското пространство не се извършва проверка за сигурност или паспортен контрол.

Когато се прехвърляте от шенгенски на нешенгенски полет, минавате само през паспортна проверка, в противен случай преминавате през проверка за сигурност. При тези проверки обаче никога няма опашки, по-дълги от 10 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.