Транспорт от летище Турку

Turku

До центъра на Турку може да се стигне с натоварената автобусна линия 1 на цена от 3 евро. Предлагат се също таксита и коли под наем.

Автобуси за обществен транспорт

Непосредствено пред терминала има автобусна спирка за градската автобусна линия 1, която минава през автогарата, центъра (Kauppatori) и до главното пристанище на Турку (Satama).

  • Честота - 15 минути (късно вечер - 30 минути)
  • Време за пътуване - до центъра приблизително 23 минути, до пристанището приблизително 40 минути
  • Последен автобус от летището - 1:00 ч. сутринта (изчакване за закъснели полети максимум 15 минути)
  • Първи автобус от Kauppatori до летището - 4:13 ч. (5:20 ч. в неделя)

Разписания, търсене на връзки и актуални цени: foli.fi/en.

Тарифи

Платете билета си със собствената си безконтактна карта в автобуса или чрез мобилното приложение Föli (Google Play / App Store).

  • Билет за 120 минути - 3 eur, между 23:00 и 4:00 ч. билетът струва 4 eur
  • Целодневен билет - 8 eur

Тук няма хартиени билети. На практика всеки път, когато се качвате в автобуса, прикрепяте собствена карта. Ако успеете да се прехвърлите в рамките на 120 минути след първото качване, няма да ви бъде зачетен допълнителен билет.

От картата ви никога няма да бъде изтеглена повече от целодневната тарифа за един календарен ден (а не за 24 часа).

Коли под наем

Тръгнете да откривате финландската провинция и изключително суровото югозападно крайбрежие с многобройните острови, до много от които се стига по пътни мостове.

На терминала на летище Турку се намират няколко компании за коли под наем, като Europcar, Sixt и FIrent. Цените за седмица в разгара на сезона започват от 200 евро.

Сравнете цените за наем с 1 клик

Такси

Такситата осигуряват удобен транспорт директно до мястото ви за настаняване по всяко време на денонощието.

Редовните таксита до центъра на Турку струват около 25 eur и винаги могат да бъдат платени с карта. Мобилните приложения Bolt и Uber също работят в Турку. Като цяло Bolt предлага по-ниски цени, като пътуванията започват от 16 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.