Транспорт от летище Понта Делгада

Сао Мигел, Азорски острови

Най-добрият начин за придвижване от летището е да наемете автомобил на самия терминал. До летището няма конвенционален обществен транспорт.

Коли под наем

Тъй като пълноценното придвижване из Сао Мигел е възможно само с автомобил, препоръчваме да наемете кола директно при пристигането си на летището, където се намират всички компании за коли под наем, работещи на острова. На терминала за пристигащи ще намерите гишетата на всички компании за коли под наем, но не забравяйте да резервирате автомобила си доста по-рано, най-добре 1-2 месеца.

Някои компании за коли под наем имат ограничен капацитет и ако чакате до последния момент или дори на място, може да се окаже, че са останали само най-скъпите автомобили.

Сравнете цените на колите под наем с 1 клик

Примери за средни цени:

  • 7-дневен зимен наем (резервирайте поне един месец предварително): малък автомобил от 120 евро
  • 7-дневен наем през лятото (резервирайте поне 6 месеца предварително): малък автомобил от 250 eur

Когато връщате автомобила си при пристигане на летището, следвайте знаците на фирмата за отдаване под наем, за да ви насочат към съответния паркинг. Можете да оставите автомобила си директно на паркинга и не е необходимо да посещавате гишето за наемане на автомобили на терминала.

Такси

Единственият подходящ вид транспорт извън наемането на автомобил е таксито. Пред терминала винаги има много чакащи таксита, а цените са фиксирани и предварително определени. Таксиметрите не работят тук, цените винаги са точно определени за всяка комбинация от места.

Няма пазарлъци за цената и нечестността от страна на таксиметровите шофьори е абсолютна рядкост.

Цената до центъра на Понта Делгада е 10 eur.

В по-голям мащаб таксита ще намерите само в Понта Делгада. Централната станция се намира на крайбрежната алея в близост до Portas da Cidade (местоположение на google.com/maps).

Автобус

Няма автобуси на обществения транспорт директно до терминала.

Автобусите не спират и никъде на удобно пешеходно разстояние, така че единствените възможности са таксита или автомобили под наем.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.