Трансфер на летище Понта Делгада

Сао Мигел, Азорски острови

Понта Делгада разполага с един терминал, който осигурява основните функции, като основната зала и зоната за пристигащи са разположени заедно на първия етаж.

Най-евтини хотели в São Miguel

Летището е добре устроено и процесът на регистрация е бърз. Единственият пункт за проверка на сигурността води до общата транзитна зона, където има изходи за заминаване със свободен достъп за отпътуване към шенгенските държави и след това изходи за заминаване към нешенгенските държави след паспортния контрол.

Транзитната зона често е препълнена и няма достатъчно места, особено сутрин и следобед.

Трансфер между полетите

Понта Делгада е много често срещана точка за трансфер между полети от Европа и САЩ до други Азорски острови, но също така и между полети от САЩ/Канада до континентална Португалия или обратно.

Това е едно от най-бързите и ненатоварени летища в Европа за трансфер.

Трябва ли да напускам транзитната зона?

Не. Ако имате закупен свързващ полет в рамките на една резервация или пътувате само с ръчен багаж и вече имате онлайн бордна карта за свързващия полет, не е необходимо да напускате транзитната зона.

От самолета до терминала винаги ще стигнете пеша по асфалта. Влизате в залата за посетители. Ако пристигате от страна извън Шенгенското пространство (напр. САЩ, Канада, Обединеното кралство, Кабо Верде), ще преминете през паспортен контрол (опашки от около 20 минути), докато ако пристигате от страна от Шенгенското пространство, няма да преминете през никакъв контрол.

Вдясно е изходът за получаване на багаж, а вляво е проходът за свързващи полети директно към зоната за заминаване.

Няма проверка за сигурност.

Целият трансфер отнема около 5 минути чисто (+ паспортна проверка, ако е приложимо).

Трябва ли да си взема багажа?

Вашият чекиран багаж ще бъде автоматично прехвърлен и прибран на крайната дестинация, ако имате прекачване, закупено в една резервация.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.