Хотели близо до летище Париж Орли

Париж

На летище Orly има денонощни полети с чести заминавания много рано сутрин или пристигания много късно вечер. В такива случаи може да е полезно да използвате някой от хотелите в района.

Нощувка в терминала - работно време

Всички обществени зони на терминалите са отворени 24 часа в денонощието. От друга страна, транзитните зони зад охраната се затварят в повечето терминали приблизително между 1:30 и 4:30 ч.

Ако искате да спестите пари и да пренощувате в терминала, това е възможно. Бъдете обаче подготвени за евентуални проверки, при които ще трябва да покажете билета си.

Нощувките в терминала на летище Орли в Париж са сред най-малко удобните в Европа. Има много малко седалки и всички те са с подлакътници. През нощта се извършват всички ремонти, строителни дейности и почистване и няма да намерите тихо място на цялото летище.

Най-тихите места за спане се намират на втория етаж на Терминал 4.

Точно до терминалите

На пешеходно разстояние от Терминал 4 има два хотела, а до останалите терминали може да се стигне за 15 минути или с безплатния автоматичен влак OrlyVal.

Около летището

Наблизо има десетки други хотели и въпреки че за да стигнете до тях, трябва да използвате обществен транспорт, цените им са по-ниски от тези на летищните хотели. За пример избираме тези добре достъпни и евтини хотели:

  • Kyriad Hôtel Orly Aéroport - Athis Mons - цени от 90 евро, на една трамвайна спирка (в обратната посока от центъра) до крайната спирка Porte de l'Essonne, на около 2 минути път от летището
  • hotelF1 Rungis Orly - цени от 50 eur, най-евтиният вариант в района, необходимо е да вземете около 10 минути с трамвай до автобусната спирка. Saarinen, откъдето можете да стигнете пеша до хотела за 400 метра (може да се стигне на една спирка с автобус 216)
 
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.