Транспорт от летище Paris Beauvais-Tille

Париж

До летището няма железопътна линия, но то е свързано със съседния град Бове и с Париж с директни автобусни линии.

До центъра на Париж може да се стигне за 90 минути на цена от 16,90 евро при закупуване онлайн на адрес terravision.eu.

Автобус до Париж

От летището до покрайнините на Париж до метростанциите има 3 автобусни маршрута, обслужвани от летището в партньорство с Terravision. Друга линия стига директно до Дисниленд Париж без прекачване.

За пълни разписания и информация, моля, посетете: aeroportparisbeauvais.com.

Билети могат да бъдат закупени удобно чрез уебсайта terravision.eu.

 • Автобус A01* - пътува до станция Porte Maillot в близост до Триумфалната арка. Автобусът се движи на всеки 25 минути в двете посоки, а времето за пътуване е приблизително 1 час и 30 минути, в зависимост от трафика.
  • Връзка с линия 1 на метрото и линии C и E на RER
 • Автобус A02 - пътува до станция Saint-Denis Université в северните предградия на Париж. Автобусът се движи на всеки 15 минути в двете посоки, а времето за пътуване е приблизително 1 час и 15 минути в зависимост от трафика.
  • Връзка с линия 13 на метрото
  • Последен автобус от летището - 23:30 ч.
  • Първи автобус от Porte Maillot - 3:00 ч.
 • Автобус A03 - пътува до гара Ла Дефанс в западния край на Париж, и то само 10 пъти на ден. Тази линия се обслужва само с онлайн резервация и билети не могат да бъдат закупени на място.
  • Връзка с линия 1 на метрото и влакове RER от линии A, E

*По време на Олимпийските игри и приблизително един месец преди/след тях от юни до септември 2024 г. линия A01 не се обслужва.

Цената на билетите до всички дестинации е 16,90 eur В едната посока за възрастни и 9,90 евро за деца под 11 години. Билетите за отиване и връщане струват 29,90 eur или 19,80 eur за деца. Багажът е включен в цената, а децата под 4 години пътуват безплатно.

Ако закупите билета си на място на автомата на автобусната спирка или на билетната каса, ще платите 18 eur за еднопосочен билет и 35 eur за двупосочен.

Купете автобусен билет от/до Париж

Автобусната спирка на летището се намира в района между двата терминала, на около 30 метра от изхода.

За информация относно пътуването и билетите в Париж, вижте нашия пътеводител за града.

Автобус до Бове

Ако се отправяте само към Бове, използвайте автобусните линии Corolis номер 6 и NA Navette Aeroport. И двата автобуса се движат до центъра и жп гарата.

Линия 6 се движи приблизително от 7:00 ч. сутринта до 20:30 ч. вечерта, докато NA се движи рано сутрин и по-късно вечер приблизително от 4:30 ч. до 8:00 ч. сутринта и от 20:30 ч. до 23:00 ч. вечерта. Освен до центъра, линията NA обслужва и всички големи хотели в Бове.

За точни разписания и допълнителна информация, моля, посетете corolis.fr.

 • Автобус 6 - цена на билета 1 EUR и е валиден за целия календарен ден за всички градски линии на Beauvais с изключение на линия NA.
  • Честота - 30 минути през делничните дни, 60 минути през уикендите и празниците
  • Време за пътуване до гарата - 17 минути
 • Автобус NA - цена на билета 4 eur и е валиден през следващите 48 часа за всички градски линии в Beauvais
  • Честота - от 60 до 90 минути
  • Време за пътуване до гарата - 17 минути

Билетите могат да бъдат закупени само от шофьора и само в брой. Ако не разполагате с пари в брой, единственият начин да закупите билет е чрез мобилното приложение на OISE (Google Play / App Store).

Автобусната спирка за автобусите до Бове не се намира на централната автогара между терминалите, а е разположена на тротоара в близост до сградата за отдаване на автомобили под наем.

Автобус + влак до Париж

Комбинацията от градски автобус по линия 6 от летището до гара Beauvais и след това влак до гара Paris Nord в центъра на града в някои случаи може да бъде по-евтина от директните автобуси от терминала до Porte Maillot.

Необходимо е обаче да закупите билети за влак онлайн поне 2-3 дни предварително чрез уебсайта на френските железници sncf-connect.com.

Еднопосочен предварителен билет може да бъде закупен от 5 eur плюс таксата от 1 eur за автобус по линия 6. Ако обаче си купите билет на място, нормалната цена е около 16 eur.

Наемане на автомобил

Летището в Бове се намира почти в провинцията и може да бъде много удобна отправна точка за пътешествие из Северозападна Франция.

На летището са базирани много известни и местни компании за отдаване на автомобили под наем, като цените за едноседмичен наем започват от 260 eur.

Сравнете цените и резервирайте автомобил

Всички компании за коли под наем се намират в отделна сграда зад автогарата, на около 1 минута пеша от Терминал 2 и на 3 минути пеша от Терминал 1.

Автобус до Дисниленд

От гарата минава и директната автобусна линия A05 между терминалите (същите спирки, от които тръгват автобусите за Париж) без прекачване и курорта Дисниленд в източната част на Париж.

Автобусът A05 се движи само в четвъртък, петък и събота 8 пъти дневно в двете посоки.

 • Цена - 33 евро в едната посока (без отстъпка за двупосочен билет)
 • Време за пътуване - 90 минути
 • Резервирайте билети в terravision.eu

Автобус до Амиен

Автобусна линия 601 също спира на летището, свързвайки центъра на Бове с Амиен, където можете да се прекачите на влак до Лил или Льо Туке, например.

Автобус 601 се движи на нередовни интервали от около веднъж на всеки 2 часа в делнични дни и 6-7 пъти на ден през уикендите и официалните празници. Разписанието можете да намерите на уебсайта oise.fr.

Билетът за едно пътуване струва 1 евро и няма значение колко дълго е пътуването.

Билетът може да се закупи само от шофьора в брой или чрез мобилното приложение на OISE (Google Play / App Store).

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.