Трансфер на летище Ню Делхи

Ню Делхи

Делхи е най-голямото летище в Индия и се състои от три различни терминала. Отделните сгради не са свързани помежду си.

Терминали 2 и 3 обаче са много близо и могат да бъдат обходени за 5 минути, докато Терминал 1 се намира от другата страна на летището и до него може да се стигне с безплатен автобус, който се движи 24 часа в денонощието.

Най-добри хотели близо до летище Делхи

 • Терминал : терминал само за пристигащи самолети на IndiGo (с изключение на полети с номера 2000-2999 и 5000-5999) и Spicejet (с изключение на полети с номера 8000-8999)
 • Терминал 1C/1D: терминал за заминаващи за IndiGo (с изключение на полети с номера 2000-2999 и 5000-5999) и Spicejet (с изключение на полети с номера 8000-8999)
 • Терминал 2: Akasa Air, IndiGo (само полети с номера 2000-2999)
 • Терминал 3: Всички други авиокомпании, IndiGo (само полети с номера 5000-5999), Spicejet (само полети с номера 8000-8999)

Летището е голямо, но непретрупано и модерно. Всички терминали са основно ремонтирани в периода 2005-2023 г. и отговарят на всички международни стандарти.

Проверки за сигурност

В Делхи ще бъдете подложени на първата проверка за сигурност веднага след като влезете във всички терминали отвън. Подгответе си паспорта и най-вече билета или бордната карта - на мобилен телефон или на хартия.

Обичайното време за чакане при влизане в терминалите е до 10 минути.

Следващата проверка е класическата проверка за сигурност между публичната и транзитната зона, както знаете от всички летища по света.

Опашките за проверка за сигурност във всички терминали могат да отнемат до 45 минути.

Колко по-рано трябва да пристигна на летището?

Дори при двойна проверка (и допълнителна паспортна проверка за международни полети) се препоръчва да пристигнете на летище Делхи 3 часа преди заминаването.

Трансфер между полетите

Летище Делхи е най-големият пункт за трансфер между международни и вътрешни полети в цяла Южна Азия. Свързващите полети на летище Делхи са ясно обозначени с табели "transfer".

Международен трансфер

Международните трансфери (т.е. пристигащи в Делхи от чужбина и заминаващи за друга международна дестинация, например Дубай -> Делхи -> Банкок) винаги се извършват само на Терминал 3.

При международни връзки никога не се налага да се придвижвате между терминалите.

Ако сте закупили билет с прекачване в Делхи, прекачването ви е гарантирано и не се налага да минавате през имиграционната служба или да напускате транзитната зона.

 • Багаж - ще бъде прехвърлен автоматично и не е необходимо да се притеснявате за него
 • Визи - не се нуждаете от индийска виза за трансфера, не се изисква и паспортен контрол

Вътрешен трансфер

Трансферът между вътрешните маршрути вече може да бъде труден, особено ако пътувате с авиокомпаниите IndiGo или Spciejet, които оперират от Терминали 1 и 2.

Други авиокомпании (като Air India, Vistara, Air Asia) извършват всички свои международни и вътрешни полети от Терминал 3.

Без промяна на терминала

Не е необходимо да напускате транзитната зона, ако правите прекачване само в рамките на един терминал.

Ако правите връзка в рамките на Терминал 1, всички пристигащи се намират в отделна сграда 1А, от която по асфалта се движат автобуси на всеки 3-5 минути до Терминали 1C/1D (време за пътуване 5 минути).

Смяна на терминала

Ако обаче се прекачвате на друг терминал, винаги трябва да напуснете транзитната зона и да излезете изцяло извън сградата на летището.

Между всички терминали се движи безплатен летищен автобус. След като излезете навън, следвайте знаците "shuttle bus".

Автобусът се движи на интервали от 20 минути 24 часа в денонощието.

 • Терминал 2 <-> Терминал 1: 25 минути
 • Терминал 3 <-> Терминал 1: 25 минути
 • Терминал 2 <-> Терминал 3: 3 минути пеша по тротоара

За официална информация за междутерминалните автобуси посетете уебсайта на летището: newdelhiairport.in/inter-terminal-transports.

Трансфер от международен до вътрешен полет

Ако пътувате с една резервация от международна дестинация и продължавате от Делхи към друга индийска дестинация, винаги трябва да напуснете транзитната зона.

Ако се налага да смените терминала, процедурата е същата като при чисто вътрешен трансфер, вж. по-горе.

 • Багаж - винаги трябва да вземете багажа си и да се регистрирате отново на специалното гише за регистрация с надпис "Трансфер".
 • Имиграция - на летище Делхи преминавате през имиграционната служба.

Трансфер от вътрешен към международен полет

Ако пътувате с една резервация от индийска дестинация през Делхи до международна дестинация, винаги трябва да напуснете транзитната зона.

Ако трябва да смените терминала, процесът е същият, както при чисто вътрешен трансфер, вж. по-горе.

 • Багаж - не го получавате при трансфера, той ще бъде регистриран от мястото на заминаване до крайната дестинация
 • Имиграция - преминавате през имиграционната служба само на летище Делхи
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.