Транспорт от летище Миконос

Mykonos

Летището се обслужва от местни автобуси и таксита, а на терминала има и компании за коли под наем.

Коли под наем

Миконос е малък, много пресечен остров с много заливчета и плажове, до които не може да се стигне с автобус.

Ако искате да разгледате Миконос както трябва, използвайте някоя от многобройните мултинационални или местни компании за коли под наем точно на терминала. Цените за седмица в разгара на сезона започват от 255 eur.

Автобуси KTEL

Точно пред залата на летището ще намерите автобусна спирка за автобуси, които се движат само през летния сезон (юни-септември).

Автобусът ще ви отведе до главната автогара Fabrika близо до центъра на Миконос, както и до новото пристанище в северната част на града. Разписанието можете да намерите на mykonosbus.com, а билети можете да закупите от шофьора на цена 2,50 eur.

Пътуването от центъра до гара Фабрика отнема около 10 минути, а автобусите се движат средно веднъж на час през лятото.

Такси

С такси ще стигнете до центъра на Миконос за 10 минути, а цената е 15 eur за автомобил.

На летището винаги има много таксита, които чакат, дори и през зимния сезон, когато чакат пристигащите от Атина. Плащането е само в брой и мобилни приложения като Uber или Bolt не работят на Миконос.

Трансфер от хотела

Последната и широко използвана опция е трансфер от мястото за настаняване. Много хотели на Миконос предлагат безплатен трансфер от и до летището и пристанището - проверете предварително наличността на услугата, за да си уговорите пътуване.

Вижте хотелите на Миконос

Търсене на ферибот

Ако планирате пътуване до близките острови, проверете цените на фериботите на directferries.com, например, за да си купите билет веднага... Най-често срещаните разходи за ферибот Миконос - Тинос 8 eur.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.