Летище Национално летище Mykonos Island накратко

Mykonos

По-малкото летище на Миконос се намира на 4 км югоизточно от центъра на града и на около 10 км от новото пристанище на Миконос, откъдето можете да вземете лодка до близките острови като Тинос.

Летището се използва главно през летните месеци, когато капацитетът му достига до степен, при която има ограничение за престой на самолетите на пистата за максимум 1 час.

Авиокомпаниите, които извършват най-много полети до летището през лятото, са easyJet, Wizz Air и Ryanair. Високият сезон продължава от юни до октомври, когато се намират и най-много директни връзки.

Редовни целогодишни полети има само до Атина. Билети до гръцката столица и нататък към Европа можете да закупите на уебсайта на гръцките авиолинии: aegenair.com или skyexpress.gr.

Разглеждане на хотели в Миконос

Единственият терминал на летището е много прегледен, а разстоянията от входа до самолета са в рамките на 100 метра. През летния сезон трябва да се подготвите за недостиг на места за сядане и опашки за сигурност, които се простират извън терминала (те могат да продължат до 30 минути).

Flag of Greece
JMK
IATA код
? °C
Текущо време
07:25
Местно време

Получете още съвети за пътуване от летище Миконос

Независимо дали пристигате или заминавате от летище Миконос, разгледайте нашите полезни съвети и препоръки: