Транспорт от летище Мексико Сити

Мексико Сити

Летище "Бенито Хуарес" се намира близо до центъра на града, а транспортът отнема между 20 и 45 минути в зависимост от часа на деня и избрания вид транспорт.

Най-добрите хотели в Мексико Сити

Обществен транспорт

Тъй като двата терминала се намират от противоположните страни на летището, до всяка сграда може да се стигне от центъра по различни начини и за малко по-различно време.

Автобус номер 4 (терминали 1 и 2)

Автобусна линия № 4 на Metrobus обслужва и двата терминала. Линия 4 е експресна услуга и спира само на спирките, отбелязани на картата по-долу.

Автобусът обикаля целия исторически център, като спира на автогара Сан Лазаро (гара TAPO) и жп гара Буенависта.

Летището се обслужва само от линии, обозначени като "Ruta Norte" или "Ruta Aeropuerto". Автобусите с дестинация "Pantitlán" или "Ruta Sur" не обслужват летището.

 • Цена: 30 mxn + 21 mxn за карта за презареждане
 • Време за пътуване: 40 минути от Терминал 1; 55-60 минути от Терминал 2
 • Честота: 5-7 минути
 • Последен автобус от летището - 0:01 (от двата терминала)
 • Първи автобус до летището - 4:30
 • Официален уебсайт: metrobus.cdmx.gob.mx

Билети:

За да платите билета си, трябва да закупите "Metro Card" за 21 mxn от автомата в залата за пристигащи или на автобусната спирка (цената на картата не е включена в цената на билета). Когато я закупите, зареждате картата директно с избраната от Вас сума.

Картата "Metro Card" може да бъде заредена и по всяко време от автоматите на всяка метростанция или метробус.

Едно пътуване по линия 4 до/от летището струва 30 mxn. Пътуването по други линии на системата Metrobus излиза 4 mxn. Проверете актуалните цени на билетите на официалния уебсайт: metrobus.cdmx.gob.mx.

Линия 5 на метрото (Терминал 1)

Метрото е само допълнителна възможност за придвижване до летището. Станцията "Terminal Aérea" се намира на около 5-8 минути пеша от Терминал 1 и е ясно обозначена с пешеходен коридор.

Най-близката станция до Терминал 2 се нарича "Пантитлан" и се намира на около 2 км от сградата. Пешеходният маршрут не минава през хубав квартал и е много неудобен. Вместо това използвайте автобус, за да стигнете до центъра от Терминал 2.

През гарата минава жълтата линия 5, която свързва летището със северната част на града и с автогарата за междуградски автобуси "Terminal del Norte".

Линия 5 не стига до историческия център и за да стигнете до центъра на Мексико сити, трябва да се прекачите на линия В на гара Океания или да отидете по обратния път до терминал Пантитлан, където можете да използвате линия 1, за да стигнете до центъра.

За карта на мрежата на метрото и повече информация посетете официалния уебсайт: metro.cdmx.gob.mx/la-red.

 • Цена: 5 mxn + 21 mxn за карта за презареждане
 • Време за пътуване: 35-40 минути до историческия център, с прекачване на станция Oceanía
 • Честота: 3-5 минути
 • Последно метро от летището - 0:03
 • Първо метро до летището - 5:00 ч. (7:00 ч. в неделя)

Билети

За да платите билета си, трябва да закупите "Metro Card" за 21 mxn от автомата в залата за пристигащи или на автобусната спирка (цената на картата не е включена в цената на билета). Когато я закупите, зареждате картата директно с избраната от Вас сума.

Картата "Metro Card" може да бъде заредена и по всяко време от автоматите на всяка метростанция или метробус.

Таксата за метрото е символична и възлиза на 5 mxn. Цената важи и за линията до летището. По време на трансферите няма турникети, така че срещу 5 песос можете да стигнете до всяка точка на града от летището с трансфер.

Таксита, Uber

До летището можете да стигнете с обикновени таксита, а в Мексико сити има и мобилно приложение, наречено Uber.

Официалните таксита на летището винаги са предварително платени. И на двата терминала в залите за пристигащи ще намерите таксиметрови гишета, където ще кажете дестинацията си и ще платите за таксито.

Вече не обсъждате цената с таксиметровия шофьор, а просто показвате касовата бележка.

Нормалната цена на класическо такси до историческия център е 300 mxn. Цената на услугата Uber, особено извън пиковите часове (по обяд и късно вечер), може да бъде дори по-ниска от 170 mxn.

Наемане на автомобил

Ако по време на престоя си ще останете само в Мексико сити, наемането на кола определено не си заслужава поради тежкия и хаотичен трафик.

Ако обаче се отправяте направо от летището, за да разгледате природните красоти и селската природа на Мексико, наемането на кола е удобен и евтин вариант.

Много международни гишета за коли под наем се намират и на двата терминала, а цените за седмичен наем започват от 4 000 mxn.

Автобуси за дълги разстояния

Автобусите на дълги разстояния до други мексикански градове също спират на летището в близост до двата терминала.

Летището се обслужва от автобусните компании ADO и Primera Plus. Разписания и онлайн продажба на билети можете да намерите на уебсайта:

Летището не се появява в падащата система за резервации. Трябва да въведете "Mexico City Aeropuerto" в полето.

Автобусите от летището обслужват следните дестинации:

 • Пуебла - ADO, приблизително веднъж на час, цена от 396 mxn
 • Кордоба - ADO, 1 път на ден, цена от 586 mxn
 • Сантяго де Керетаро - Primera Plus, приблизително 1 път на час, цена от 500 mxn
 • Селая - Primera Plus, 3 пъти дневно, цена от 675 mxn
 • Сан Хуан дел Рио - Primera Plus, 1 път на ден, цена от 375 mxn
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.