Транспорт от летище Хургада

Хургада

Тази глава не засяга повечето пътници. Ако пътувате с туристическа агенция, транспортът до хотела ще бъде организиран предварително, а делегатът на туристическата агенция ще ви обясни всичко на летището.

Ще бъдете транспортирани до/от хотела с автобус, който ще бъде осигурен от делегата.

Индивидуалните пътници имат основно три възможности.

Вижте цените на хотелите - Хургада

Такси

Първият е официалното такси (оранжево и черно), което чака в голям брой пред сградата на летището по всяко време на деня и нощта.

Пътуването до центъра на Хургада струва 200 щ.д. Може да успеете да се пазарите за 100 егп, а от друга страна тези от вас, които не умеят да се пазарят много, могат да отидат на 300 егп.

Цената до най-близките хотелски комплекси е около 85 егеп.

Споделени таксита

Другият вариант е споделено такси, което тръгва от терминала, когато се напълни, и обикновено струва около 50 егп по пътя към центъра на Хургада.

Наемане на автомобил

Третият вариант е да наемете кола директно на летището, което е особено полезно, ако искате да разгледате околността и да се отправите към пустинята или по отдалеченото крайбрежие на Червено море например.

На терминала се намират много клонове на големи международни компании за коли под наем.

Средната цена за седмичен наем е около 150 евро.

Обществен транспорт

До летището или в близост до него няма автобуси на обществения транспорт.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.