Услуги на летище Хамбург

Хамбург

Разберете какви услуги и съоръжения се предлагат на летище Hamburg Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Резервирайте хотел в близост до летище Hamburg Airport

Интернет и Wi-Fi

Безжичният интернет е на разположение неограничено и безплатно. Свържете се с мрежата "Безплатен Wifi на летище Хамбург".

Ако използвате сим карта на ЕС, можете да се обаждате и да използвате данни в Германия на същите цени, както в родната си страна.

В противен случай се сдобийте с немска електронна сим карта за данни бързо и лесно на airalo.com.

Съхранение на багаж

Мястото за съхранение на багаж се намира на Терминал 2 в зоната за заминаващи. За еднодневна услуга ще заплатите от 5 до 10 евро в зависимост от размера на багажа.

Отворено е всеки ден от 4:30 до 21:00 ч.

Магазини и супермаркет

Супермаркетът EDEKA се намира в централното фоайе на обществената зона. Той е отворен всеки ден от 6:00 до 22:00 ч.

Аптеката е отворена в обществената зона с работно време 8:00-19:00 ч.

Възможностите за пазаруване в обществената зона също са представени предимно от магазини за книги, списания и вестници, но можете да използвате и цветарския магазин.

След като преминете през охраната, има няколко магазина duty free, както и по-голям брой магазини за мода, бижута и часовници.

Пълен списък на магазините можете да намерите на уебсайта на летището: hamburg-airport.de/shop.

Възможности за хранене

На летище Хамбург има широка гама от ресторанти, бистра и заведения за бързо хранене.

В него се намират например добре познатите марки McDonald's и Starbucks, много местни ресторанти и заведения за хранене и, разбира се, няколко кафенета.

В обществената зона ще намерите по-скоро по-евтини кафенета или само McDonald's и Starbucks, докато след проверката за сигурност обикновено има по-скъпи ресторанти и заведения за хранене (например Marché Mövenpick).

Нито един ресторант не работи 24 часа в денонощието. Времето за затваряне обикновено е между 21:00 и 2:00 ч. и се отваря около 5:00 ч. сутринта.

Списък на всички ресторанти, включително работното време, можете да намерите на уебсайта на летището: hamburg-airport.de/eat-drink.

Душове

Можете да използвате душовете, разположени в централната част на терминала "Airport Plaza" в обществената зона, срещу 10 евро (включително шампоан). Цената не включва хавлиена кърпа, тя може да бъде заплатена срещу допълнителни 10 eur.

Потърсете гишето "Hamburg Welcome Center".

Банкомати и обменни бюра

Обменните бюра на летището се управляват от "EC" с много неблагоприятни обменни курсове.

Въпреки това на територията на летището са разположени голям брой банкомати на обикновени германски банки, от които можете спокойно да теглите пари с чуждестранни карти.

Питейна вода

Фонтани със студена питейна вода, от които можете да напълните безплатно собствена бутилка, са разположени из цялото летище както в обществената, така и в транзитната зона.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.