Трансфер на летище Богота

Богота

Летище El Dorado разполага с модерен и голям основен терминал 1 и по-малък терминал 2, който се използва само от малките авиокомпании Clic и Satena.

Намерете хотел близо до летище Богота

Терминал 1

Основният терминал е много просторен, модерен и добре оборудван с услуги.

Опашките за имиграционен контрол при пристигане варират между 20 и 45 минути. Опашките за проверка за сигурност преди заминаване обикновено са между 5 и 15 минути.

Терминал 1 се използва от всички авиокомпании с изключение на Clic и Satena.

Обществената зона е обща за всички заминаващи самолети. На летището има два контролно-пропускателни пункта: единият води до международните изходи за заминаване А и В, а другият - до вътрешните изходи за заминаване В и D.

Тъй като Терминал 1 е голям, препоръчваме ви да пристигнете поне 2 часа преди заминаването.

Терминал 2

Тази малка стара сграда се намира на около 500 метра от Терминал 1 и обслужва изключително регионалните авиокомпании Clic и Satena.

Терминалът е доста тесен, но регистрацията е бърза и е необходимо да пристигнете само 75-90 минути преди заминаването.

Трансфер между полетите

Трансферите са много лесни и добре организирани. По-долу описваме ситуация, при която сте закупили полетите си като една резервация и трансферът е гарантиран от авиокомпанията, или пътувате само с ръчен багаж и имате бордна карта за свързващия полет.

Информацията по-долу се отнася за трансфер в рамките на Терминал 1.

Ако трябва да се придвижите между Терминал 1 и Терминал 2, винаги трябва да вземете багажа си, да напуснете сградата и да се придвижите до другия терминал.

Ако трябва да се придвижите от основния Терминал 1 до малкия Терминал 2, използвайте безплатната автобусна линия. Спирките са винаги на приземното ниво на терминалите на няколко места, а автобусът е обозначен с надпис "Eldorado Shuttle Bus". Той се движи безплатно приблизително на всеки 20 минути (от 5:00 до 23:00 ч.), а трансферът отнема около 20 минути.

Международен <-> Международен

Не е необходимо да минавате през имиграционна служба при международен трансфер (например Мадрид - Богота - Панама). Следвайте указателната табела "Свързващи полети", която ще ви преведе през контролно-пропускателен пункт, обособен само за пътници с трансфер.

Обикновено тази проверка е бърза и опашките са най-много 5-10 минути. След това ще се озовете в зоната на изхода за заминаване.

Нетното време за трансфер е между 25 и 45 минути в зависимост от това къде се намира изходът за заминаване.

 • Багаж: ще бъде прехвърлен автоматично
 • Имиграционна проверка: не
 • Проверка за сигурност: да

Международен -> Вътрешен

Ако пристигнете в Колумбия с международен полет и след това продължите с вътрешен полет до колумбийската си дестинация, ще трябва да преминете през имиграционен и митнически контрол още в Богота.

При пристигане преминете към паспортния контрол и се насочете към изхода. След имиграционния и митническия контрол ще излезете от транзитната зона, ще се качите на ескалатора до първия етаж и ще преминете през проверката за сигурност в зоната за вътрешен транзит.

Не се притеснявайте за багажа си и го вземете на крайната си дестинация.

Нетното време за трансфер варира между 45 и 90 минути в зависимост от паспортния контрол.

 • Багаж: ще бъде прехвърлен автоматично
 • Имиграционен контрол: да
 • Проверка за сигурност: да

Национален -> международен

Когато пътувате в чужбина от колумбийски град през Богота, процедурата е много сходна с тази в обратната посока.

При пристигане се насочете към изхода, излезте навън в обществената зона и се качете на първия етаж. Тук ще преминете през проверката за сигурност и паспортния контрол в зоната за международен транзит.

Опашките за паспортен контрол при заминаване са по-кратки, отколкото при пристигане, и затова нетното време за трансфер е между 35 и 75 минути.

 • Багаж: ще бъде прехвърлен автоматично
 • Имиграционен контрол: да
 • Проверка за сигурност: да

Вътрешни <-> Вътрешни

Най-лесно е да се направи трансфер, ако пътувате от колумбийски град до друга дестинация в Колумбия.

При пристигането си ще слезете направо в зоната на изхода за заминаване, където просто ще потърсите свързващия си полет.

Нетното време за трансфер варира от 5 до 20 минути в зависимост от разстоянието до последващия изход за заминаване.

 • Багаж: ще бъде прехвърлен автоматично
 • Имиграционна проверка: не
 • Проверка за сигурност: не
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.