Услуги на летище Базел

Basel

Разберете какви услуги и удобства се предлагат на летище Basel Airport. Къде е най-доброто място за хранене и къде да пазарувате?

Вижте цените на хотелите в Базел

Интернет и Wi-Fi

Безплатният Wi-Fi интернет е достъпен чрез мрежата "Free_EuroAirport_WiFi". Връзката е ограничена до 2 часа, след което просто влизате отново в системата.

Не се бавете след пристигането си със закупуването на физическа сим карта. Снабдете се с швейцарска електронна сим карта за данни бързо и лесно на airalo.com.

Съхранение на багаж

На летището няма място за съхранение на багаж. Автоматични шкафове за багаж могат да се използват например на централната гара в центъра на Базел.

Има такса за целодневно съхранение на 12 chf.

Магазини и супермаркет

Можете да си купите храна за вкъщи в два мини-маркета:

  • Monop'daily - транзитна зона, 4:15-21:00 ч.
  • Bert's - транзитна зона, 4:15-21:00 ч.

Можете да си купите напитки, сладкиши и други закуски в няколко други вестникарски магазина Relay или Hudson News.

Другите магазини ще откриете главно след контролно-пропускателния пункт и обикновено в тях можете да закупите само продукти от duty free. Като цяло летището в Базел не е много добре оборудвано с възможности за пазаруване.

Възможности за хранене

На летището няма да намерите много евтини възможности за хранене. Ресторантите са с ненужно завишени цени и няма много в участъка след проверката за сигурност. По-добре се хранете, преди да отидете на летището.

Кои ресторанти имат най-дълго работно време?

  • Пол: Пекарна - обществена зона, Зала 1, 4:00-19:00 ч.
  • Weckmann: бързо хранене - обществена зона, зала 4, 4:00-19:00 ч.
  • Starbucks: кафене - транзитна зона, 16:30-19:00 ч.

Списък на всички ресторанти е достъпен на уебсайта на летището: euroairport.com/bars-restaurants.

skyview lounge

Отличеният с много архитектурни награди салон на летището skyview lounge ще направи чакането ви преди заминаване по-приятно.

След като влезете, ще се озовете в просторен атриум с много удобни места за сядане, работни бюра, леки освежаващи напитки (включени в цената на входа) и красива открита тераса.

Достъпът до салона е безплатен за притежателите на карти priority passs, lounge pass. Останалите пътници ще заплащат 35 chf.

Салонът е отворен всеки ден от 6:00 до 21:00 ч. и може да бъде резервиран онлайн на официалния уебсайт: executivelounges.com/skyview-lounge.

Душове

Обществените душове са достъпни само в рамките на skyview lounge.

За достъп до салона се заплаща такса 35 chf и допълнителни такси за ползване на душове 10 chf.

Банкомати и обмяна на валута

Клоновете за обмяна на валута в залата за пристигащи са с много неизгодни курсове.

Предпочитаме да използваме банкоматите на "Crédit Mutuel", разположени из цялото летище. Банкоматите позволяват теглене на евро и швейцарски франкове.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.