Трансфер на летище Базел

Basel

Терминалът на летището е сравнително малък, но е разделен на два сектора: френски и швейцарски. Бъдете внимателни, особено при пристигане, ако се насочвате към Базел, трябва да напуснете летището през "швейцарския коридор", а ако се насочвате към Франция, използвайте френския коридор. Ако изберете грешен изход, ще имате затруднения да стигнете до автобусната спирка, двата участъка са разделени с ограда.

От друга страна, при заминаване няма значение коя част ще използвате, за да преминете през проверката за сигурност. В транзитната зона се събират потоците от двете държави.

Вижте цените на хотелите в Базел

Карта на летището

Карта на летището в pdf формат за изтегляне можете да намерите на официалния уебсайт на летището: euroairport.com/terminal-map.

Трансфер между полетите

Тъй като летището е база предимно за нискотарифни авиокомпании, няма гарантирани трансфери.

Въпреки това пътниците често комбинират самостоятелни трансфери от два отделни билета през Базел.

За съжаление летище Базел не разполага с възможност за директен трансфер. Затова във всички случаи трябва да напуснете транзитната зона, да се регистрирате отново и да преминете през проверката за сигурност (или паспортния контрол) обратно към изходите за заминаване.

Цялата процедура отнема около 30-40 минути. В случай че преминавате през паспортен контрол (полет от страна извън Шенгенското пространство), времето може да се удължи до 60 минути.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.