Трансфер на летище Амстердам

Амстердам

Летището се състои от една огромна сграда, разделена на зали 1, 2 и 3.

Евтини хотели близо до летище Amsterdam Airport

Проверете таблата за заминаващи точно на входа на сградата за номера на залата, след което се изкачете на първия етаж, където има гишета за регистрация, а също и за сигурност.

Отделните зали за регистрация са разделени по авиокомпании.

  • Зала 1 - Air France, Austrian Airlines, KLM (европейски полети), LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP Portugal, Transavia, Vueling
  • Зала 2 - China Southern, Delta, KLM (неевропейски полети + Великобритания)
  • Зала 3 - Aer Lingus, AeroMexico, Air Baltic, Air Canada, American Airlines, British Airways, China Airlines, Corendon, easyJet, Emirates, Etihad Airways, Eurowings, Qatar Airways, Ryanair, Singapore Airlines, Surinam Airways, TUI, Turkish Airlines, United

Приземният етаж е посветен на пристигащите, а под земята се намира железопътната гара.

Разделянето на полетите на шенгенски и нешенгенски се извършва след проверките за сигурност.

Трансферът между полетите

Въпреки че летището е голямо, то разполага с един голям терминал. Това го прави сравнително лесно за ориентиране и дори ако случайно пропуснете правилната посока от първия път, не се налага да правите сложни трансфери до други терминали.

В транзитната зона секциите са разделени с буквите от B до H и M. Проверете таблото за заминаващи, за да разберете от кой изход тръгва вашият свързващ полет, веднага след като слезете от самолета, и следвайте ясните знаци, които ви показват на какво разстояние от всяка секция се намирате в минути.

Официалният уебсайт на летището предоставя ясна информация за трансфера: www.schiphol.nl/en/transfers

Когато се прехвърляте от полет в рамките на Шенгенското пространство на полет, изпълняващ полет извън Шенгенското пространство, ще преминете през паспортен контрол. За европейските паспорти използвайте много по-бързите автоматични изходи. При прехвърляне извън Шенгенското пространство не се извършва проверка за сигурност.

От друга страна, ако пристигате от място извън Шенгенското пространство, винаги ще преминавате през проверка за сигурност и паспортен контрол.

Трябва само да се прехвърлите в рамките на един и същи билет за каквото време ви продаде авиокомпанията. В Амстердам обикновено можете да преминете от самолет на самолет за 35 минути.

За по-дълги трансфери (5 часа или повече) направете обиколка в централната част на Амстердам. С влак сте тук за 15 минути, вижте раздела " Транспорт ".

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.