Хотели близо до летище Амстердам

Амстердам

На летище Schiphol има голям брой трансферни пътници, като много от трансферите са свързани с дълго чакане през нощта. Авиокомпаниите вече не покриват разходите за хотели като част от билета.

Освен това голям брой полети заминават много рано сутрин. И в двата случая е най-добре да резервирате хотел в близост до терминала.

Хотели в близост до терминала

В транзитната зона само за пътници (зад зоната за сигурност) се намира транзитният хотел YOTELAIR. Предимството му е, че изобщо не се налага да напускате сградата на летището, а недостатъците са миниатюрните стаи (по-скоро кабинки) и високите цени от 200 евро на вечер.

Хотели на пешеходно разстояние

На 5-10 минути пеша от терминала ще намерите класически първокласни хотели на територията на летището с цени между 190 и 230 евро на вечер за стая с 2 легла.

  • Sheraton 4* - На 3 минути пеша от терминала
  • citizenM 4* - 5 минути пеша от терминала
  • Hilton 4* - 7 минути пеша от терминала

Евтини хотели в близост (безплатен транспорт)

В близкия град Хуфддорп ще намерите десетки други хотели на местни и международни марки. Цените на най-евтините от тях започват от 100 eur до 150 eur. Подбираме хотели с безплатен частен трансфер от и до летището.

  • Bastion Hotel 4* - 5 минути път, най-евтиният хотел в близост до летището
  • Best Western Plus 4* - 5 минути път
  • Ibis Schiphol 3* - На 10 минути, удобен хотел и за пътуване до центъра на Амстердам, тъй като експресният автобус 397 спира точно пред него

Спирката за всички автобуси на хотела се намира непосредствено пред терминала и е обозначена с номер А9-13.

Хотели в центъра в близост до жп гарите

Ако искате да отседнете в центъра на Амстердам, но същевременно в близост до жп гарата до летището, бихме ви препоръчали тези хотели:

  • На гара Centraal -A-Train Hotel 3* (един от малкото хотели в центъра с цени доста под 183 евро на вечер)
  • На гара Слотердайк - MEININGER Hotel 3*
 
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.